Gündemİlçe HaberleriSiyaset

BALIKESİR VE 20 İLÇE’DE OY KULLANMA İŞLEMİ SAKİN GEÇTİ

Türkiye’nin nefesini tuttuğu 24 Haziran seçimlerinde seçmenler, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için iki ayrı oy kullandı. Balıkesir’de 945.092 Kayıtlı Seçmen Toplam 3.205 Sandıkta Oy Kullandı.

VALİ YAZICI “ VATANDAŞLIK GÖREVİ”

Vali Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Karesi ilçesindeki İnebey Anadolu Lisesine eşi Hanife Yazıcı ve çocukları ile gelen Vali Ersin Yazıcı, kayıtlı olduğu 1332 numaralı sandıkta Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

HER TÜTLÜ TEDBİR ALINDI

Sabah 08.00’den itibaren Vali Yardımcısı başkanlığında Seçim Harekât Merkezi oluşturduklarını ve bu merkez aracılığıyla seçimin huzur ve güven içerisinde devamı için gerekli takibin yapıldığını ifade eden Vali Yazıcı, sandık alanlarında da seçim güvenliğinin sağlanabilmesine yönelik her türlü tedbirin alındığını dile getirdi. Vali Yazıcı, oyunu sandığa atarken “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin hayırlı olmasını temenni eden Vali Ersin Yazıcı, ” Oy kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Ümit ediyorum halkın iradesi en güzel şekilde sandığa yansıyacak ve demokrasimiz bundan kazançlı çıkacak. Sabah 8’den bu yana ilimizde bize yansıyan olumsuz bir durum yok. Son derece sakin bir şekilde oy verme işlemlerimiz sürüyor. Tedbirlerimiz devam ediyor. Gösterdikleri duyarlılıktan ötürü tüm Balıkesirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

BAŞKANLAR’DAN ORTAK MESAJ

Cumhurbaşkanlığı ve 27.dnem milletvekili seçimleri dün yapıldı. Balıkesir, merkez 2ilçe ve ilçelerindeki okullarda oy verme işlemi gerçekleştirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başanı Hasan Avcı merkezdeki okullarda oylarını kullanırken ilçe belediye başkanları ileçelerindeki okullarda ve adlarına çıkan sandık numaralarında oy kullandı. Başkanların tümünün ortak mesajı seçimlerin hayırlı olması oldu.

SEÇİM GÜNÜ SAKİN GEÇTİ

Balıkesir’de seçim günü sakin geçti. Sabah 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat17.00’de son buldu. Vatandaşların oylarını öğle saatlerinde yoğun olarak vermek için geldiği görülürken sabah okullarda bulunan seçim görevlileri itina ile çalışmalarını yürüttüler. Seçimlerin Balıkesir’de oldukça sakin ve bir o kadarda heyecanlı geçtiği görüldü.

BALIKESİR 9 MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI

Bu seçim dönemi aynı zamanda 16 Nisan 2017 referandumuyla kabul edilen ve bugüne kadar kısmen uygulamaya koyulan yeni anayasanın tamamen yürürlüğe girmesine vesile olacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kuruldu. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtildi. Seçmen tercih ettiği partinin kısmına mühür bastı, ancak oyların sayımı esnasında iki partinin aldığı oy toplanarak ittifakın hanesine yazıldı.. Balıkesir’de 945.092 kayıtlı seçmen toplam 3.205 sandıkta oy kullandı. Balıkesir seçim sonuçlarına göre Balıkesir’den 9 milletvekili çıkmış oldu.

ZEKAİ KAFAOĞLU “GÖREVİMİZİ YAPTIK”

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Çiğdem Batubey Ortaokulu 1244 Nolu sandıkta eşi Didar Kafaoğlu ile oy kullanmaya geldi. Gerekli kontrollerden sonra oy pusulası ile kabine girerek sandığa zarfı attı. Zekai Kafaoğlu “Vatandaşlık görevimizi yaparak oyumuzu kullandık. İlimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai ve eşi Didar Kafaoğlu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Çiğdem Batubey Ortaokulu 1244 Nolu sandıkta oy kullanmak için eşi Didar Hanım ile oy kullanmaya gelen Kafaoğlu, sandık görevlilerine önce kimliğini ve seçmen kağıdını ibraz etti. Gerekli kontrollerin ardından oy pusulaları ile kabine giren Kafaoğlu, sandığa zarfı attı. Okulun bahçesinde kısa bir açıklama yapan Kafaoğlu, seçimlerin Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu. Kafaoğlu, saat 21.00’e kadar seçim yayın yasağının olduğunu ancak gelişen teknoloji sayesinde her seçimde bu yasağın öne çekildiğini belirtti. Kafaoğlu, akşam saatlerinde milletin iradesinin sandığa yansıyacağını söyledi.

YÜCEL YILMAZ “ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK”

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Zühtü Öz Kardeşler Anadolu Lisesinde oyunu kullandı. Yılmaz, “Sevgili Eşim Mehtap Yılmaz ile birlikte oyumuzu kullandık. Daha büyük, daha güçlü ve daha istikrarlı bir Türkiye için milat olması dileğiyle. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. 24 Haziran’ı ölümsüzleştirdik .” dedi.

 

EKREM YAVAŞ “‬CUMHUR İKTİDARI”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş vira bismillah diyerek oyunu kullandı.Başkan Yavaş,“Cumhur’un yeniden iktidarı için ‬

EMİN ERSOY” KARAR MİLLETİN”

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy eşi ile birlikte gittiği oy kullanma işlemi sırasında seçimin hayırlı olmasını diledi. Başkan Ersoy kullandığı oy sonrasında duygusunu şöyle ifade etti:, “vakit geldi söz de karar da milletindir. tarihi seçim vatanımıza milletimize hayırlı olsun. durmak yok yola devam “

İSMAİL AVCU “OYUMUZU KULLANDIK”

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu Işıklar mahallesi 1078 nolu sandıkta oyunu kullandı. Başkan Avcu, “”Bizlerde her vatandaşımız gibi görevimizi yerine getirdik ve oyumuzu kullandık. Çıkacak sonucun devletimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ettim. Herşeyin hayırlısı” dedi. Başkan Avcu oy kullanımına eşi ve annesi ile birlikte katıldı.

RAMAZAN BAHÇAVAN “İSTİKRAR VE GÜVEN”

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “Oy verme işleminin başlaması ile birlikte 1058 nolu sandıkta eşim Serpil Bahçavan ile birlikte oyumuzu kullandık. Çıkacak olan sonucun İstikrar ve Güvenden yana olmasını temenni ediyorum” dedi.

OSMAN KILIÇ “VATANDAŞLIK GÖREVİ”

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç 24 Haziran seçim günü kızı Elifle birlikte oy kullandı. Balya Belediye Başkanı Kılıç seçimler için, “Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerini kullandı.

HASAN AVCI “GELECEĞİMİZE OY VERDİK”

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı oyunu kullandı ve “Ülkemiz ve milletimizin geleceği için oyumuzu kullandık. Seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Altıeylül Belediye Başkanı Avcı seçimlerin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum diyerek oy verme işlemi sonrasında seçim görevlilerine teşekkür ederek oy kullandığı okuldan ayrıldı.

SÜLEYMAN AKSOY “GÜVEN OLSUN”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy oy kullanmak için ailesi ile birlikte sabah saatlerinde okula geldi. Başkan Yakar,” Sandıkların açılması ile birlikte ailemle oyumuzu kullandık. Çıkacak olan sonucun İstikrar ve Güvenden yana olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı da seçim öncesi sandığa davet ettik. Sonuç hayırlısı olsun” dedi. Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu