GündemDünyadan HaberlerEkonomiİlçe Haberleri

TURİZMİN GİZLİ CENNETİ ‘SINDIRGI’

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin jeotermal kaynaklarıyla büyük bir hazine olduğunu belirtirken, turizm potansiyelini arttırıcı faaliyetler yapmaktan da geri kalmıyor. Özellikle 20. Uluslararası Yağcıbedir Halısı Kültür ve Sanat Günleri’ne ev sahipliği yapan Sındırgı, yerli ve yabancı pek çok turisti ağırladı.

Kültürel faaliyetlerin ağır bastığı Sındırgı’ya bir Coğrafya Öğretmeni’nin eli değdi. Uzun yıllar öğretmenlik yapan ve Sındırgı’da başarılı çalışmalara imza atan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin pek çok alanda yeniliklerin öncüsü olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK GÜREŞ MÜZESİ

Geçmişten günümüze güreş kültürünü yaşatmak için önemli bir adım attıklarını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ‘’Geçmişten günümüze güreş kültürünü, Kırkpınar’a nam salmış pehlivanlarımızın hikayelerini taşıyacak olan Sındırgı Belediyesi Remzi Çakar Güreş evimizi ziyaretçilerimizin hizmetine açtık. Vatandaşlarımız diledikleri zaman gelerek bu tarihi mekanda güreş hikayelerine yakından tanıklık edebilirler’’ ifadelerini kullandı.

YAĞCIBEDİR HALISININ ÜNÜ DÜNYAYA ULAŞTI

Yağcıbedir Halısı’nı yaşatmak için büyük bir emek verildiğini söyleyen Başkan Yavaş; ‘’İlçemizle özdeşleşen, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından yöresel değerlerimiz Yağcıbedir Halıllarına çok önem veriyoruz. İlçemizin en önemli değerlerinden olan Yağcıbedir Halılarımız, kadınların özverili çalışmalarıyla el emekleriyle hazırlanıyor. Uluslararası festivaller nedeniyle ilçemize gelen misafirlerimizin çok ilgisini çekiyor. Sındırgı’ya gelmiş elde dokunan Yağcıbedir Halısı alınmadan gidilmez’’ şeklinde konuştu.

KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANLARI

Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan kuvvetlerine karşı can siperane mücadele eden ve uğurda şehit düşen Milli mücadele Kahramanları Makbule Efe ve Akıncı Müfrezeleri Komutanı Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı’nın mezarları her yıl Gördes ve Demirci’den gelen vatandaşlarla dolup taşıyor. Sındırgılılar, Kuvayi Milliye Kahramanlarını unutmazken onları dualarla yad ediyorlar. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu