EğitimGündem

Türk Eğitim Sen: ‘Öğretmenler Beyaz Önlük Değil Bir Maaş İkramiye İstiyor’

Türk Eğitim Sen Bir Nolu şube Başkanı Ahmet Baki beraberinde 2 no’lu şube başkanı Zafer Kahraman ile PTT önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada “24 Kasım’da Önlük Değil İkramiye İstiyoruz. ”denildi.  

Türk Eğitim Sen: ‘Öğretmenler Beyaz Önlük Değil Bir Maaş İkramiye İstiyor’

Turk Egitim Sen Ogretmenler Beyaz Onluk Degil Bir Maas Ikramiye Istiyor 1
Türk Eğitim Sen: ‘Öğretmenler Beyaz Önlük Değil Bir Maaş İkramiye İstiyor’

PTT Önünde Açıklama Yapıldı

Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Balıkesir şubeleri ortak bir açıklama yaptı. PTT önünde gerçekleşen açıklamada 24 Kasım’ın büyük bir övünçle kutlandığına vurgu yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “beyaz önlük” hediye edileceği kamuoyuna açıklanmıştı. Balıkesir’de Türk Eğitim Sen bu karara ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Öneri Sundu

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Baki, Eğitim çalışanlarının sorunlarına değindi. Baki, “öğrenci-veli şiddetine maruz kalma”, “liyakatsiz yönetici atamaları”, “tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları” çözüm bekliyor” dedi. Ayrıca, “ekonomik çaresizlik”, “adaletsiz uygulamalar”, “mesleki imaj zedelenmesi”, “kariyer sınavı” gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı dile getirdik” dedi.

Turk Egitim Sen Ogretmenler Beyaz Onluk Degil Bir Maas Ikramiye Istiyor 2
Türk Eğitim Sen: ‘Öğretmenler Beyaz Önlük Değil Bir Maaş İkramiye İstiyor’

Bir Maaş İkramiye İstiyor

Bu kapsamda sendikamız; öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek ve ekonomik bakımdan desteklemek adına bir maaş ikramiye verilmesini içeren Kanun Teklifi hazırladı.

Turk Egitim Sen Ogretmenler Beyaz Onluk Degil Bir Maas Ikramiye Istiyor 3

“Bir tarafımızda buruk”

Baki, “öğretmenlerin başta sorumluluk mevkiinde bulunanlar olmak üzere toplumda hak ettiği itibarı görmediğini düşünüyor, toplumdaki saygınlıklarının artırılması noktasında yeterli çabanın gösterilmediğine şahit oluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ederken, öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artmakta, buna karşın öğretmenlerin yıldan yıla büyüyen sorunlarına çare yeterince üretilememektedir” ifadelerine yer verdi.

“Ekonomik Durum Yetersiz”

“Eğitim sürecinin başat öğesi öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından birisi ekonomik durumlarının yetersizliğidir. Bugün sadece asgari ücretliler, dar ve sabit gelirliler değil, kamu çalışanları da ekonomik daralmışlıktan nasibini almıştır”

Haber: Muhammed Can Akyürek

MEB’den Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Akıllı Eğitim Haritası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu