GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Türkiye 2018’de Siber Tehditlere Göz Açtırmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) 2013 yılında kurulduğunu belirterek Türkiye’nin 2018 yılında siber tehditlerle büyük bir savaş verdiğini dile getirdi.

USOM’un 2018 yılındaki çalışmalarını anlatan Bakan Cahit Turhan, uyarı ve duyuru faaliyetlerinin USOM tarafından yürütüldüğünü ve kritik durumlarda yerinde müdahale ekipleriyle olayın kontrolünü ele aldığını dile getirdi. Ayrıca Turhan ülkemizdeki kurum ve kuruluşların internete açık kaynaklarında açıklık ya da zafiyet incelemesi yaptığını hatırlattı.

2018’de 17 Bin Siber Tehdit Engellendi

“Güvenlik açıklarının kapatılmasına yönelik aksiyonların ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi USOM tarafından sürekli ve rutin bir faaliyet olarak sürdürülmektedir.” şeklinde konuşan Bakan, USOM’un yıl içerisinde 17.590 zararlı bağlantı (URL, IP, domain) tespit ettiğini vurguladı.

Siber tehditlerin genellikle kamu kuruluşlarını hedef aldığını söyleyen Tuhan sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Siber saldırganların ülkemizdeki kamu kurumlarını, özel sektör ve vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Fakat USOM bünyesindeki siber güvenlik uzmanları tarafından siber tehdit analiz, tespit ve önleme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde tespit edilen zafiyetler ve zararlı yazılımlara ilişkin bulgulara karşı gerekli önlemlerin alınması sağlanmaktadır.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu