Türkiye Gündemi

Türkiye İlk İnsanlı Uzay Göreviyle Yüzyıla Adım Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz."

Türkiye İlk İnsanlı Uzay Göreviyle Yüzyıla Adım Attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tarihinde bir dönüm noktasına imza atarak, Cumhuriyet’in ikinci asrına “ilk insanlı uzay misyonu” ile giriş yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Uzay Programı’nın ilk ayağı olan ve tarihi bir anı simgeleyen “ilk insanlı uzay görevi”ne dair paylaştığı video mesajda, Türkiye’nin büyük bir gurur ve heyecanla bu önemli adımı attığını belirtti.

Erdoğan, “Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı’na ilk adımı, gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle atıyoruz. Bilim tarihine eşsiz katkılar sunmuş bir medeniyetin varisleri olarak tarihi misyonumuzu yeniden icra etmek adına çok değerli bir başlangıç yapıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı, bu tarihi görev kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’nde jet pilotu olarak uzun yıllar görev yapmış Alper Gezeravcı’nın, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yola çıktığını ifade ederek, “2021 yılında ilan ettiğimiz Milli Uzay Programı kapsamındaki hedeflerimizden birini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu misyonun 14 gün süreceğini ve “Türk Uzay Bilimi” adı altında gerçekleştirilecek 13 deneyin astronomi, tıp, genetik, malzeme bilimi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar içereceğini vurgulayarak, “Bu çalışmaların ülkemize ve bilim insanlarımıza büyük katkı sağlamasını diliyorum. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin.” dedi.

AA

Uzaydan İlk Mesaj: ‘İstikbal Göklerdedir’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu