GündemDünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Görevi

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapılan yeni gelişmelere dair konuştu. Bakan Varank, ‘’ Türk Uzay Yolcuları bilim misyonuyla Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevini icra edecekler ’’dedi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk uzay yolcularını Teknofest’te tanıttı. Erdoğan uzay yolcularımızı ‘Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz, Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan’da çalışan bir sistem mühendisimiz’ sözleriyle duyurdu.

 

5678

76756

Ayrıca Bakan Varank bilimde atılan her adımın önemli olduğunu vurgulayarak şu ifadelere de yer verdi , ‘’En önemlisi de gençlerimize rol model olup uzay çalışmalarında farkındalığı artıracaklar’’ Türk Uzay yolcularına ilişkin Varank; “Onları çok ciddi değerlendirmelerden geçirdik”

 

786

Onları çok ciddi değerlendirmelerden geçirdik. Ve sonuç olarak iki arkadaşımızı biz bir bilim misyonu çerçevesinde uzaya gönder belirtmek üzere belirledik ve bu arkadaşlarımız da inşallah en güzel şekilde ay yıldızlı al bayrağımızı uzayda temsil edecekler. Mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’nin önüne yeni kapılar açacak. Yeni fırsatlar açacak bir bilim misyonundan bahsediyoruz.”dedi

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu