GündemTürkiye Gündemi

Türkiye’nin yerli ve milli savaş uçağı bu yıl havalanacak

Türkiye’nin yerli ve milli savaş uçağı bu yıl havalanacak

 

Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, İlk uçuşunu 2025 yılında yapması planlanan Milli Muharip Uçak’a ilişkin, “Bu uçuşu şimdi geri çektik, bu yılın sonunda uçacak” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) koordinasyonunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayiinin (TUSAŞ) ana entegratörlüğünü üstlendiği Milli Muharip Uçak Projesi’nde kritik aşamalar birer birer tamamlanıyor.

Milli Muharip Uçak (MMU) beklenenden önce tamamlandı. İlk uçuşunu 2025 yılında yapması planlanan MMU için tarih öne çekildi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti;

Dünya, Türk savunma sistemlerini, hava araçlarını yakından takip ediyor. Bir gün Kızılelma konuşuluyor, bir gün Aksungur. Türklerin yapmış olduğu SİHA’lar, hava araçları dünyanın yakın markajında. Türkiye, savunma sanayiinde çok önemli bir noktada.

İlk uçuş için tarih güncellendi

Gerçekten işlerimiz çok güzel gitti. Biz uçuşu normalde ekim 2025’te planlanmıştık. Bu uçuşu şimdi geri çektik. Bu yılın sonunda uçacak. Yapıldı zaten, uçacak. Bütün sistemlerini install ediyoruz. Uçuş kontrol sistemi olsun, motor takmıştık, hidrolik sistemleri kontrol ediliyor. Hiçbir kaçak yok. İlk yapıyoruz, tam tutturuyoruz. Neden? Çünkü TUSAŞ yıllardan beri herkesle çalışarak geldi.

 

Kaynak: TRT

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu