GündemKöşe Yazıları

Üç Aylar

Üç Aylar

Mübarek üç aylar, dinimize göre mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarımız. Faziletli sayıldığı için bu dönemde ibadetlerimizi bir nebze daha arttırıyoruz. Mübarek Ramazan ayına hazırlık yapıyoruz.

İslâm dünyasında her yıl manevî bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar, müslümanlara dinî hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunuyor. Bu aylar, rahmet dalgalarının başladığı, manevî huzur ve sükûnun kalplere doğduğu, ilâhî rahmetin coştuğu aylar. Bu aylar girince mü’minlerin ruhlarını manevî bir hava kaplar. Bu mübarek aylar içerisinde öyle feyizli ve bereketli geceler var ki, Allah’ın rahmeti bu gecelerde mü’minler üzerine yağmur gibi yağar.

Diyanet’te yer verilen makaleler arasında okuduğum şu cümlede  Hz. Peygamber (s.a.s.) üç aylar hakkında şöyle buyururlar diyerek: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır”dediği rivayet edilmiş. Ülkemizde de asırlardır bir “Üç Aylar” geleneği oluşmuş, Ramazan’a hazırlık bununla başlar hale gelmiş.Bu aylar mübarek gecelerle doludur. Recep ayının ilk Cuma gecesi Reğaib gecesi, 27’nci gecesi de Mi’rac gecesidir. Şaban ayının 15’nci gecesi Berat gecesi Ramazan ayının 27’nci gecesi de mübârek Kadir gecesidir.

İlgili Makaleler

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu