Gündemİlçe Haberleri

UMKE Tatbikatına Balıkesir Ev Sahipliği Yaptı

UMKE Personelleri ve Kurumlar arası iş birliğiyle afet ve olağan dışı durumlara hazırlık tatbikatları gerçekleştirdi.

UMKE Tatbikatına Balıkesir Ev Sahipliği Yaptı

Umke Tatbikatina Balikesir Ev Sahipligi Yapti 1
Umke Tatbikatına Balıkesir Ev Sahipliği Yaptı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, 1-3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 10. Bölge İlleri UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) tatbikatına ev sahipliği yaptı. UMKE personelleri ve çeşitli kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikatın amacı, afet ve olağan dışı durumlara hazırlık ve müdahale kapasitelerini artırmak olarak belirlendi.

Umke Tatbikatina Balikesir Ev Sahipligi Yapti 2
Umke Tatbikatına Balıkesir Ev Sahipliği Yaptı

3 İlden Katılım

Tatbikata, Balıkesir, Manisa ve Çanakkale illerinden toplamda 196 personel ve 36 araç katılım sağladı. Toplam 172 UMKE personeli, 10. Bölge İlleri UMKE tatbikatında yer alarak bilgi ve becerilerini geliştirdi. Tatbikat süresince deprem, çoklu yaralanma, su üstü kurtarma, zorlu arazide ip ile kurtarma, maden kazası, yangın ve heyelan gibi senaryolar üzerinden çeşitli tatbikatlar icra edildi.

Bir Çok İsim Tatbikatta Yer Aldı

Tatbikata, Balıkesir İtfaiye, Balıkesir AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Balıkesir TRAC (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi), Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Sındırgı İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve AFAD İl Müdürü Bayram Şahin’de katılarak destek verdi.

Umke Tatbikatina Balikesir Ev Sahipligi Yapti 3
Umke Tatbikatına Balıkesir Ev Sahipliği Yaptı

“Etkin mücadele için bir aradayız”

Tatbikatın açılış anonsunu yapan Balıkesir Vali Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, etkinliğin kurumlar arası koordinasyonu artırmak ve UMKE personellerinin afet ve olağan dışı durumlara daha etkin müdahale edebilme kapasitesini geliştirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir’de Yangın Tatbikatı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu