GündemTürkiye Gündemi

Ünlü Oyuncu Ünal Silver’e Veda

Türk sinemasının efsane oyuncularından Ünal Silver, salı günü 75 yaşında hayatını kaybetti. Ayrıca, oyuncunun bugün cenaze törenine ünlü isimler de katılım sağladı.

 

Ünlü Oyuncu Ünal Silver’e Veda… Usta oyuncu; Hokkabaz, Beni Unutma ve Dedemin İnsanları filmlerin sahnelerinde yer aldı. Ayrıca Ünal Silver, Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel. Kuzey Güney ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi birçok dizide rol aldı.

Ünlü Oyuncu Ünal Silver'E Veda ! 

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında yaşamını yitirdi. Silver’in cenazesi, Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakip gerçekleşti. Cenaze namazının ardından Kurtköy Osmangazi Mezarlığı’na defni oldu. Silver’in cenaze törenine çok sayıda seveni ve ailesi katılım sağladı.

Ünlü Oyuncu Ünal Silver'E Veda ! 

Engin Benli: Çok Önemli Bir Babayı Kaybettik

Cenazeye katılan oyuncu Engin Benli, “Türkiye için çok önemli bir ağabey, çok önemli bir oyuncu, çok önemli bir babayı kaybettik. Ciddi anlamda herkesin ağabeyi, arkadaşı, neşeli, güler yüzlü, heyecanlı, sürekli esprili dünyanın en tatlı ağabeyiydi. Ama işte hayat, bugün varız yarın yokuz. Başımız sağ olsun” dedi.

Ünlü Oyuncu Ünal Silver'E Veda ! 

Ünal Silver Kimdir?

16 Temmuz 1948 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2010 yılında Deli Saraylı dizisinde Amiral Sir Edward rolünü oynadı. Ayrıca Tuba Büyüküstün’ün başrolde oynadığı Gönülçelendizisinde Burhan rolünü oynadı. Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı Kuzey Güney dizisinde Atilla Sinaner karakterini canlandırdı. 2012 yılında yayınlanmaya başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı ”Benim İçin Üzülme” adlı dizide rol aldı. Ayrıca, usta oyuncunun rol aldığı diziler arasında “Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Kurşun”. “Diriliş Ertuğrul”, “Poyraz Karayel”. “Kuzey Güney”, “Deli Saraylı”. “Gönülçelen”, “Bir Bulut Olsam”, “Sessiz Fırtına” yer alıyor. Sinema filmleri arasında “Gölge”, “Hokkabaz”, “Beni Unutma”, “Dedemin İnsanları” nda sahne aldı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, “Çarşı Pazar”, “Çakallarla Dans 3”, “Deliormanlı” bulunuyor. Ünal Silver tiyatroda ise son olarak Marina Carr’ın yazdığı, Tuğrul Tülek’in yönettiği okuma tiyatrosu kurgusuyla Kediler Bataklığı’nda Demet Evgar, Tuğrul Tülek ve Yeşim Koçak’la birlikte sahneye çıkmıştı.

 

…Ünlü Oyuncu Ünal Silver’e Veda..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu