GündemKöşe Yazıları

Uşakta Sanat,Tiyatro..

Güzel Ege şehirlerinden biri Uşak. İnsanı sıcacık, dostane ve samimi.. Türkiye’de belli başlı sanat şehirlerini biliyoruz İstanbul, Ankara ve İzmir gibi..

Bir de sanat şehri olma yolunda ilerleyen şehirlerimiz var işte bunlardan biri de Uşak.. bir şehirde Sanat deyince aklıma sevdiğim ve için de bulunduğum, yapmaktan keyif aldığım tiyatro gelir ve o şehirdeki belediye tiyatrosu, tiyatrolar.. Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar olmaz demiş William Hazzlitt.. Ben gördüm ki Uşakta tiyatro var. 2015 yılında kurulan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu 3 yıldır önemli adımlar atarak yolunda başarıyla ilerliyor hem de bu 3 yıl da ortaya iki Uluslararası Tiyatro Festivali de koyarak.

Uşak bu anlamda önemli bir başarıyı yakalamış durumda.. Tiyatro salonları doluyor, seyirci tiyatroyu seviyor ise Belediye Tiyatrosu bu işi hakkıyla yapıyor demektir.. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu bu anlamda Uşak için büyük şans.. Uşak halkını Tiyatroya çeken Çubukçu başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor ve Türkiye genelinde Uşağı başarıyla da temsil ediyor.

Burada bir Antiparantez açmak lazım.. Nurullah Cahan Uşak Belediye başkani.. Sanat dostu başkan sanata ve tiyatroya verdiği destekle halkın sevgilisi olmuş durumda. Kendisi bizzat festivalleri ve oyunlari takip ederek bu ülke için sanatın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Bravo sanat dostu başkan..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu