Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Uyku Sağlığınız Ne Söylüyor?

Yapılan bir araştırmaya göre, yattığınız yatağın tarafı kişiliğinizi etkiliyor. Ayrıca uyku pozisyonunuz hem kişiliğiniz hem de sağlığınız hakkında pek çok şey ifade etmektedir. Uyku Sağlığınız Ne Söylüyor?

 

Uyku Sağlığınız Ne Söylüyor?

Uyku Sağlığınız Ne Söylüyor? İşte tüm detaylar..

Uyku pozisyonu: Sırtüstü

Kişilik: Kollarınız aşağıda uyuyorsanız çekingensiniz, kollarınız gergin ve yukarıda ise açık fikirli ve rahatsınız. Sadece kendiniz için değil, başkaları için de yüksek standartlarınız var. İnsanlar dinleme becerileriniz için size değer vermektedir.

Sağlık: Bel ağrınız olabilir ve bu uyku pozisyonu onu daha da kötüleştirmektedir. Ayrıca horlama eğiliminiz varsa sırtüstü uyumak iyi bir fikir olmayacaktır. Bununla birlikte, bazı faydaları da vardır. Omurganız, boynunuz ve başınız nötr pozisyonda olduğu için boyun ağrısı çekmezsiniz.

Hafifçe yükseltilmiş bir yastıkta uyuyorsanız – iyi! Bu aslında mide ekşimesi için en iyi pozisyondur.

Uyku pozisyonu: Yüzüstü

Kişilik: Eşsizsin, her istediğini elde eden bir kişiliğe sahipsin. Benlik saygınız yüksek ama bazen oldukça kapalı olabilirsiniz ve her şeyi kendinize saklamayı tercih ediyorsunuz. Ayrıca, eleştirilmekten hoşlanmıyorsunuz.

Sağlık: Sabahları kırışıklıklarınızın ne kadar derin olduğunu muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu pozisyonun iyi, kaz ayakları veya nazolabial kıvrımlar gibi kırışıklıklar elde etmek için kullanılabilecek en iyi pozisyon olması şaşırtıcı değil. Yüzüstü uyumak boynunuzdaki sinirlere çok fazla baskı uyguladığı için boyun ağrısı çekmeniz de muhtemeldir.

Uyku pozisyonu: Yan

Kişilik: Cenin pozisyonunda uyuyorsanız (dizleriniz göğsünüze yakın) dış görünüşünüz sert ama derinlerde içte yumuşaksınız. Sadece yan yatıp kollarınız vücudunuza yakınsa, sosyal ve safsınız demektir.

Sağlık: Yan yatmak solunum yollarınızı açık tuttuğu için geceleri horlamıyor olabilirsiniz. Bununla birlikte, özellikle kalp problemleriniz varsa, bazen nefes darlığı yaşayabilirsiniz.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: brightside.me

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu