SağlıkBalıkesir Merhaba Blog YazılarıGündem

Uzmanlardan Ramazanda Beslenme Uyarıları

Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, uyarılarda bulundu.

Uzmanlardan Ramazanda Beslenme Uyarıları

Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk, özellikle sahur öğününün atlanmaması gerektiğini vurguladı. Selçuk, sahur öğününün önemi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Sahur öğününü mutlaka yapmalıyız. Çünkü sahur yapılmadığı takdirde açlık süresi 17-18 saate kadar uzayabiliyor. Bu da özellikle metabolizma hızında yavaşlamalara sebep oluyor.”

Uzmanlardan Ramazanda Beslenme Uyarıları

Oruç tutan bireylerin iftar öğününde ise yemekleri yavaş ve iyi çiğneyerek tüketmesi gerektiğini belirten Selçuk, öğünlerin dengeli olmasının da önemine değindi. Sahur öğünlerinde protein ağırlıklı besinlerin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Selçuk, ayrıca tuz ve baharat içeriği yüksek ürünlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.

Sahur ve iftar öğünlerinin yanı sıra Selçuk, iftar sonrası halk arasında görülen ağırlık hissine karşı da önerilerde bulundu. İftar sonrası yavaş ve iyi çiğnenerek yapılan öğünlerin, kan şekeri dengesini sağladığını ve mideye yüklenilmesini önlediğini belirtti. Ayrıca, tatlı tüketimi konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Diyetisyen Tuğba Nur Selçuk’un verdiği bu bilgilendirme, oruç tutan bireylerin sağlıklı bir şekilde Ramazan ayını geçirmelerine yardımcı olabilir.

Uzmanlardan Ramazanda Beslenme Uyarıları

 

İHA

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Meydana Gelen Değişim

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu