İlçe HaberleriSiyaset

Turhan Çömez’den Bakan Şimşek’e Soru Önergesi

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez Bakanlığa soru önergesi verdi.  Sosyal medya hesabı üzerinden soru önergesi ile ilgili videolu paylaşım yapan Turhan Çömez yeni iddiaları gündeme getirdi.

Turhan Çömez’den Bakan Şimşek’e Soru Önergesi

Turhan Comezden Bakan Simseke Soru Onergesi 2

“Millet bu kadar yüksek perdeden çağrı beklerken Ankara’da ne oluyor?”

Videoda Çömez, “Balıkesir’deyiz, sahalardayız. Kapı kapı dolaşıyoruz, mahalle mahalle geziyoruz. Esnafımızla konuşuyoruz, köylüler yolumuzu kesiyor, emekliler yolumuzu kesiyor ve ortak bir feryat var! Çok ciddi bir ekonomik kriz var, açlık var, sefalet var. Ve bir çağrı var, çare bulun diyor insanlar. Peki, millet bu kadar yüksek perdeden çağrı beklerken Ankara’da ne oluyor?” diyerek sözlerine başladı.

“Sahte belgelerle milyonlarca liralık kredi aldı”

Çömez, devamında Ankara’da var olduğunu iddia ettiği “kravatlı çeteler” hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle Ayhan Bora Kaplan isimli organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen bir ismin Ankara’da bir şirket kurduğunu ve bu şirketin sahte belgelerle milyonlarca liralık kredi aldığını iddia etti. Çömez, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönelik verdiği 5 soruluk soru önergesinde de konunun detaylarını sıraladı. Soru önergelerinde, söz konusu şirketin Vakıfbank’tan 700 milyon Türk Lirası kredi aldığı, organize suç örgütü lideri olan bir şahsın bu şirketle ilişkisinin olduğu, şirketin ticari faaliyet göstermediği ancak yüksek cirosu ile kredi aldığı iddialarıyla ilgili açıklama istedi.

Çömez Bakan Şimşek’e Seslendi

Çömez, videolu paylaşımında Mehmet Şimşek’e de seslenerek, “Sakın ha bana eskilerinde olduğu gibi bu ticari sırdır cevap veremeyiz deme. Artık elinizi kolunuzu sallaya sallaya bu milletin hakkını hukukunu çalamayacaksınız.” şeklinde sert ifadeler kullandı.

Turhan Comezden Bakan Simseke Soru Onergesi

Turhan Çömez’in 5 Soruluk Soru Önergesi

Turhan Çömez Hazine ve Maliye Bakanlığına sorduğu 5 soruluk soru önergesini de paylaştı. Turhan Çömez’in soru önergesinde şu sorular yer aldı:

Soru 1: Silah ve savunma sanayi ürünleri ticareti yapan ve Ankara Çankaya’da faaliyette bulunan Kanat Savunma adlı şirkete Vakıfbank’tan kredi verildiği bilgisi doğru mudur? Bu kredinin 700.000.000 (yediyüz milyon) Türk Lirası olduğu bilgisi doğru mudur?

Soru 2: Bu firmanın halen organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen ve cezaevinde tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan’ın organize suç örgütü üyelerine ait olduğu bilgisi doğru mudur?

Soru 3: Söz konusu firmanın ticari faaliyetlerinin ve kredi skorunun yetersiz olduğu, cirosunun gerçeğe aykırı bir şekilde yüksek gösterildiği ve kefaletle kredi verildiği bilgisi doğru mudur?

Soru 4: Bahse konu kredinin geri ödenmediği ve bununla ilgili anılan banka bünyesinde bir soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturmanın da kapatıldığı bilgisi doğru mudur?

Soru 5: Bu tür batik kredilerin Türkiye’nin ekonomisine, giderek derinleşen hayat pahalılığına ve yüksek enflasyona olumsuz katkısının olacağını düşünüyor musunuz?

Haber: Bülten

Turhan Çömez’den ‘Protokol’ Tepkisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu