Gündemİlçe Haberleri

Japon Deprem Uzmanı Balıkesir’i Uyardı

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Çanakkale'de yaşanan 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından Marmara Bölgesi için ciddi uyarılarda bulundu.

Japon Deprem Uzmanı Balıkesir’i Uyardı

Japon Deprem Uzmani Her An Deprem Olabilir 1
Japon Deprem Uzmanı Balıkesir’I Uyardı

“Artık hazır olunsun”

Amasya’nın Merzifon ilçesinde düzenlenen Merzifon 7. Kitap Fuarı’nda halkla buluşan Moriwaki, binaların bulunduğu zeminin yapısının ve depreme hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir gibi bölgelerde deprem olabileceğini önceden belirten Moriwaki, Çanakkale’deki son depremin beklentilerine uygun olduğunu dile getirdi. “Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi’nde. Artık hazır olunsun” diyerek uyarılarda bulundu.

Moriwaki’den Tavsiye

Depremin etkilerine karşı alınabilecek önlemler konusunda da konuşan Moriwaki, su şişesi, toz maskesi ve deprem çantası gibi malzemelerin bulundurulmasını tavsiye etti. Fuarı düzenleyen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise, Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ilçede 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı. Kargı, ilçeyi 10 yıldır yönettiklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalışması yapmayı planlıyoruz. Temel önceliğimiz zemin sıvılaşma riskinin ölçülmesini temel alan imar planı hazırlayacağız. Bu riski ölçmüş bir yerel yönetim kentin yapılaşmasında daha sağlıklı adımlar atacak” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Balıkesir Ticaret Odası’ndan Deprem Çantası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu