Gündem

Uzmanların Gözü Balıkesir’de! Faylarda Stres Birikti

Geçtiğimiz günlerde Yenice-Gönen fay hattında meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından bilim insanlar gözünü Balıkesir'e çevirdi. Balıkesir'deki faylarda stres birikti.

Uzmanların Gözü Balıkesir’de! Faylarda Stres Birikti

Geçtiğimiz günlerde Yenice-Gönen fay hattında meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından bilim insanlarından uyarılar geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, fay hattında en son 1953 yılında meydana gelen ve 7,2 büyüklüğündeki bir depremin hatırlatıldığını belirterek, “Stres birikiminin olduğu bir bölgede böyle depremler beklenir” ifadelerini kullandı.

Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan ise Yenice, Kalkım ve Altınoluk arasında bir deprem boşluğu olduğunu ve yaşanan son depremin bu boşlukta meydana geldiğini vurgulayarak, “Burada biriken gerginlik 6,8 ile 7,4 büyüklük arasında bir depreme yol açabilir” dedi.

Uzmanların Gözü Balıkesir'De! Faylarda Stres Birikti

Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Gönen Barajı kuzeyindeki Mw 4,8 büyüklüğündeki depremin, 1953 yılında kırılan kesimde meydana gelen münferit bir deprem olduğunu belirtti ve “Gönen Fayı’nda stres birikimi var” şeklinde konuştu.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise Çanakkale ile Balıkesir arasında meydana gelen depremlerin süregeldiğine dikkat çekerek, “Bir deprem fırtınası şeklinde devam ediyor, 1 ayı aşkın süredir farklı büyüklüklerde deprem yaşıyoruz. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği. Mutlaka bizim kendimizi depreme hazır hale getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

Haber: Bütlen

Balıkesir’de Deprem Paniği Kameralara Yansıdı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu