EkonomiTürkiye Gündemi

Merkez Bankası’ndan Kredilere Karşı Yeni Karar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan Yeni Sıkılaştırma Kararı: Kredi Büyüme Sınırları Düşürüldü

Merkez Bankası’ndan Kredilere Karşı Yeni Karar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşunu desteklemek amacıyla yeni bir sıkılaştırma adımı attı. Yapılan duyuruya göre, TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı yüzde 2,5’ten yüzde 2’ye indirildi. İhtiyaç kredilerinde ise aylık büyüme sınırı yüzde 3’ten yüzde 2’ye düşürüldü. Taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırı korundu.

TCMB’nin yayımladığı duyuruda, kredi büyüme sınırlarına yönelik uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesisine ilişkin çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

22 Şubat’taki Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin özet yayımlanmasında ise, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı vurgulanmıştı. Ayrıca, kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının destekleneceği ifade edilmişti.

 

 

AA

Bakan Işıkhan: ‘Bayramdan Önce Hesaplara Yatırılacak’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu