Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Vali Ustaoğlu: İtfaiye Haftası’nda Gurur Doluyuz

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, itfaiye teşkilatının 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, itfaiye personelinin fedakâr çalışmalarını övdü. Ayrıca vatandaşları bilinçli olmaya çağırdı.

Vali Ustaoğlu: İtfaiye Haftası’nda Gurur Doluyuz

Vali Ustaoglu Itfaiye Haftasinda Gurur Doluyuz

Balıkesir, 25 Eylül 2023 – Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İtfaiye Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Ustaoğlu mesajında, itfaiye teşkilatının köklü geçmişi ve önemine vurgu yaparak, vatandaşların güvenliği için canlarını ortaya koyan itfaiyecilere teşekkür etti.

İtfaiye Teşkilatı’nın 100. Yıl Kutlamaları Başladı

Cumhuriyet öncesi “Tulumbacı Ocağı” olarak görev yapan itfaiye teşkilatının 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edilmesinin üzerinden tam 100 yıl geçtiğini belirten Vali Ustaoğlu, modern itfaiye teşkilatının kökenlerine dikkat çekti. Vali Ustaoğlu, bu süreçte itfaiye teşkilatının teknik altyapısının sürekli güncellenerek, cesaretli personeliyle can ve mal güvenliğini koruma görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.

Doğal Felaketlere Karşı Hazırız

Vali Ustaoğlu, günümüzde artan doğal felaketlerin, özellikle orman yangınları ve sellerin, dünyamızı tehdit ettiğine dikkat çekti. Balıkesir İtfaiye Teşkilatı’nın sahip olduğu teknik imkânlarla bu tür felaketlere hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebildiğini vurgulayan Vali Ustaoğlu, itfaiyenin gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya mirasının teminatı olduğunu ifade etti.

Fedakâr İtfaiye Personeline Teşekkür

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında görev yapan itfaiye teşkilatının, modern teçhizat ve donanımıyla her türlü zorlu şart altında fedakârca çalıştığını belirten Vali Ustaoğlu, itfaiye personelinin canlarını hiçe sayarak görevlerini yerine getirdiğine dikkat çekti. Ayrıca, vatandaşların olayları hızla yetkililere bildirmesi ve itfaiye personeline destek olmasının can ve mal kayıplarının önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti.

Şehit İtfaiyecilere Rahmet Dileği

Vali Ustaoğlu, milletin can ve mal güvenliği için görev uğrunda şehit düşen itfaiyecilere Allah’tan rahmet diledi ve İtfaiye Haftası’nı kutladı. Haberimize göre, İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Balıkesir’de çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Bu habere de bakabilirsiniz ; Balıkesir İtfaiyesi Çanakkale’deki Evleri Yangından Korumaya Çalışıyor

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu