GündemKöşe Yazıları

Whatsap Grubunuz mu var?

Yaşadığımız 21.yyda teknolojinin sınır tanımadığı zaman dilimindeyiz. Elimizdeki cep telefonları neredeyse aklımızın yerini almaya başladı. Önceden telefon numaralarını hafızamız taşırken artık taşıyıcı yeni bellekler var.
Değişen zaman içinde düşüncelerimiz de değişiyor ve düşüncelerimizin değişmesinin hızına yetişen cep telefonlarının içindeki programlar bizleri sevdiklerimizden bile uzaklaştırabiliyor. Nasıl mı?
Whatsap gruplarına atılan mesajları ve özellikle dile getirilen net cümleler düşündürücü. Sizlerle paylaşmak istediğim şu;
Whatsap grupları oluşturulduğunda ilk düşündüğünüz yada söylediğiniz cümle ne oluyor?
*Lütfen Cuma mesajı atmayın…
Bu cümle ile birlikte bu cümleyi kurana bakıyorum insan atana bakıyorum insan sonuca bakıyorum İnsanoğlu…
Müslüman topraklarında salyangoz satmanın hikayesi aklıma geliyor.
Oysaki Cuma gününde söylenen o güzel dilekler, niyetler inancımızı perçinlemiyor mu?
Ama herşeyi abarttığımız gibi işin kolayına kaçıp bu özel günleri de sıradanlaştırdığımız için duyarsızlaşıyoruz yada duyarsızlaştırılıyoruz. Özellikle bu örneği verme nedenim sıkça duyduğum ve kendimin de yaşadığı bir durum olması. Bazen güzellikleri abartarak duyarsızlaşabiliyor, hatta nefret uyandırabiliyoruz. Cep telefonu bir haberleşme aracıydı. Bugün için haberleşmeden tutun dilekler, mesajlar, oyunlar, rehberler, canlı videolar vs. vs pekçok şeyi sunuyor.Bu seçenekler güzel olduğu kadar doğru kullanımı bilmezsek çirkinleşiyor kötüleşiyor. Burada şunu unutmamalıyız ki ticari amaç güdüsü taşıyan değişimlerle birlikte değerlerimiz yozlaştırılıyor ve biz zaman içinde o yozlaşmanın esiri olup gidiyoruz. Peki var mı dur! diyen?..21.yydayız ve yüzyılları aştıkça neyi anlatmak istediğimi ve Neden diye sormakta da gecikeceğiz düşüncesini bugün tarihe bir not bırakmak için bu yazıyı yazıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu