Köşe Yazıları

Yalancı Portakal

Yalancı Portakal

‘Yalancı Portakal’ adı yalancı ancak şifa deposu desek yeri. Pazarlarda genellikle kireçlenmeye iyi geldiği söylenerek satışı yapılan bir tür.Tüketim şekli ise kesinlikle ezilerek merhem halinde olmalı yenerek tüketilmemesi gerektiği genellikle söyleniyor.

***

Geçtiğimiz gün pandemi nedeniyle pazarlardaki durum üzerine gözlem yaparken Balıkesir’in Ayşe ablası her zamanki yerinde kestane satıyordu.Kısa süreli sohbet ederken bu aralar herkes yalancı portakalı arıyor dedi.Yalancı portakal adıyla dikkat çeken ve Balıkesir’de de aranan bir tür demekki.

***

İçindeki süt ile beraber kıvama gelen yalancı portakal meyvesi yorgunluğa, strese ve çeşitli sebeplerden oluşan eklem ağrılarına iyi geliyormuş. Ayrıca kesildiği takdirde vücudunuzda ağrıyan, sızlayan yerlere koyduğunuz zaman da ağrıyı kısa sürede kesme özelliği ile aranan bir türmüş. Özelikle romatizma ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelen doğal şifanın görünümü portakala benzediğinden adına yalancı portakaldan almış.Pazarda ben bulamadım Havranda sebze ve meyve halinde varmış.Hani faydası saymakla bitmeyen derde deva olan bu türleri bilmek gerekir.Ancak kullanımı mutlaka doğru bilgi doğrultusunda tüketilmeli. Yalancı Portakalı bugünlerde özellikle ortayaş ve üzeri arıyor

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu