GündemSiyaset

YALÇIN “DEĞERLERİMİZE SALDIRI VAR”

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çekti. Cumhuriyetin koruyucuları geçmişte katledildi. Eğitimin için boşaltıldı” dedi.

 

İktidara yüklenen Yalçın “Laik cumhuriyet ve cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle çatışma içinde olan AKP şimdi de Şehit Kubilay öğretmeni unutturmak istiyor.Eğitimin içi boşaltıldı Değerlerimiz saldırı altında”dedi.

 

 

KUBİLAY UNUTTURULMAK İSTENİYOR

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Yalçın yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Bundan 88 yıl önce İzmir’in Menemen ilçesinde “Şeriat isteriz!” diye ayaklanan bir grup tarafından askerliğini yedek subay olarak yapmakta olan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay ve bekçiler Hasan ve Şevki acımasızca katledildi. Kurtuluş savaşı yıllarında da kimi ayaklanmalarda olduğu gibi cumhuriyet dinsizliktir diye propaganda yapanlarca bu katliam gerçekleştirilmişti. Bugün orta doğuyu kan gölüne çeviren sözde din adına kafa kesen insanlarla aynı ruh halindeki bu insanlar cumhuriyete ve laik düzene karşı çıkıyorlardı. Günümüzden geriye baktığımızda cumhuriyet devriminin bizlere hediyesi olsa laiklik uygulamasının aksamaları da ne kadar değerli olduğu daha iyi anlaşılabiliyor.”

 

EĞİTİMİN İÇİ BOŞALTILDI

 

Chp Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın,“Bu ülkede kadınlar okuyabiliyor ve çalışma yaşamında yerini alıyorsa bunu cumhuriyetin kazanımlarına borçludur. Onu korumak için canını veren Kubilay öğretmene borçludur. Dönem dönem kışkırtıcı alçaklarca yaşatılan histerilere rağmen farklı inanç unsurlarının bir arada yaşayabilmesini buna borçluyuz. Laik cumhuriyet ve cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle çatışma içinde olan AKP ve onun memurları şimdi de Şehit Kubilay öğretmeni unutturmak istiyor. Ülkenin bütün cumhuriyet yadigârı kurumlarını özelleştirip, eğitimin içini boşaltmaları 4+4+4 uygulamasıyla neredeyse bütün okulları imam hatip haline getirmeleri yetmemiş durumda. Bu kadar sorun yetmiyor gibi ülke içinde de bizler için önemli ne kadar değer varsa hepsi saldırı altında. Şimdi de sıra sanıyoruz Kubilay Öğretmeni unutturmaya geldi.”

 

23 ARALIK’TA ANACAĞIZ

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Yalçın,“Ülkemizde ve ilimizde Cumhuriyet değerlerini anımsatan bütün törenlerle adeta bir hesaplaşma var. Kutlamaları sürekli gölgelenen milli bayramlarımız yanında Devrim Şehidi Kubilay gibi önemli değerlerinin anılmasından duyulan rahatsızlığı görüyor ve hissediyoruz.Bu demek oluyor ki artık Kubilay’ı unutturmak istiyorlar. Kubilay’ın temsil ettiği değerlerden rahatsızlık duyanlar var.Artık bu ülkedeki laikliğin ve adaletin değerini anlayan herkes görev başına diyoruz. Laiklik yoksa bilimin, bilimsel eğitimin, adaletin, eşit ve özgür bir yaşamın tesisi için mücadelenin verilemeyeceği ortada.

Bizler Cumhuriyetin kurucusu bir partinin üyesi olma bilinci ile her 23 Aralık da Kubilay öğretmeni saygıyla anacağız.Onun temsil ettiği değerleri bizlere unutturamayacaklar.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu