GündemSiyaset

YALÇIN ‘HAK HUKUK MÜCADELE’

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın 1 Mayıs nedeni ile bir açıklama yaptı. Yalçın yaptığı yazılı açıklamada ’Emeğin en yüce değer kabul edildiği, harcanan her emeğin karşılığının eksiksiz olarak verildiği bir ülke umuduyla, tüm işçi kardeşlerimizin ve tüm emekçi dostlarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutluyorum. ’dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın 1 Mayıs nedeni ile bir açıklama yaptı. Yalçın yaptığı yazılı açıklamada ‘Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde özellikle işçiler ve emekçiler iktidarın yalan söylemlerinde kandırılarak sömürülmekte, hakları adeta lütuf gibi gösterilmekte, işçiyle ve emekçiyle açık ve net bir şekilde alay edilmektedir.

OHAL sebebiyle tüm haklarının gasp edildiği işçi, toplumun temel direği, ekonominin bel kemiğidir. Taşeron işçi kardeşlerimize yıllardır verilen kadro sözü türlü çeşitli oyunlarla ahlaksızca geçiştirilirken, işçilerimizin sendikal hakları gasp edilirken, emekçiler emeklerinin karşılığını alamazken, Soma’da katledilen 301 madencimizin acısı hala yüreklerimizdeyken, Grev hakkını kullanan Metal işçilerimiz yok sayılırken, kadın işçilerin maaşları hala erkek işçilerin maaşlarının yanına yaklaşamamışken, sigortasız,asgari ücretin altında maaş alan işçilerimiz varken,çocuk işçi sorunumuz hala acıyla devam ederken, iktidarın yalanlarına artık inanmayacağınızın bilinciyle; %1 için değil %99 için çalışan CHP iktidarında, hakların adil bölüşüldüğü, “ ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen”in hayata geçirildiği, bir ülkede yaşamak dileğiyle 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını tekrar kutluyorum’ ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu