Köşe Yazıları

Yalnız Değiliz…

Kara kış kendini göstermeye başladı. Biz mevsime göre kendimizi koruyabiliyoruz, kışın kazakları montları giyip çıkıyoruz peki dışarıya çıktığımızda hiç etrafınıza bakıyor musunuz? 

Kara kış kendini göstermeye başladı. Biz mevsime göre kendimizi koruyabiliyoruz, kışın kazakları montları giyip çıkıyoruz peki dışarıya çıktığımızda hiç etrafınıza bakıyor musunuz?  Bu soğuk havalarda sokak hayvanları dikkatinizi çekiyor mu? Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmamız gerek kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir ya da yetkililere haber verebilirsiniz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin takdirle izlediğim sokaklardaki dostlarımız için çalışmaları var. Her yardıma muhtaç sokak hayvanı için gece gündüz arayabilirsiniz duyarlı bir vatandaş olarak. Ben bir defasında hasta bir kedi için aramıştım yarım saatte geldiler aldılar ve günlerce her aşaması hakkında bilgi verip tedavisini ücretsiz olarak gerçekleştirdiler. Öyle bir durumla karşılaşırsanız 444 40 10 nolu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini arayabilir yardım isteyebilirsiniz.

Karınlarını Doyurabiliriz; Başka neler yapabiliriz kapımızın önüne mama koyabilir, mama alamayacak olsanız bile o gün sofranızdan artan yemeklerinizi paylaşabilir ve bir kap su koyabilirsiniz. Özellikle de bu soğuk havalarda da onlara küçük kutulardan kulübeler yapabilir soğuktan korunmalarına yardımcı olabiliriz. Sokak hayvanları dediğimizde sadece kedi veya köpek olarak algılamamak lazım kuşlarda var onlar içinde camlarımıza minik bir kapta su koyabilir ve onların yiyebileceği türden yemlerde bırakabiliriz.

Araçlarımıza Binmeden Önce; Araç sahibi olanlar özellikle aracınıza binmeden önce mutlaka kaputunuzu lastik üstlerinizi kontrol edin. Minik dostlarımızın kışın en sevdiği yer yeni park edilmiş araçların motor bölümleridir. Sıcak olan motor bölümüne sığınan kedi ve köpekler genelde dikkatsizlik sonucu ciddi yaralanmalara ve çoğunluklara ölmelerine sebep oluyor. Kısa bunu alışkanlık haline getirelim yapmanız gereken oldukça basit aracınızı çalıştırmadan önce kaputa vurun. Kaputa vurduğunuzda o, uyarınızı anlayacak ve güvenliği için bulunduğu yeri terk edecektir.

İlgili Makaleler

Bu soğuk havalarda minik dostlarımızı görmezden gelmemeniz dileğiyle…

Şehrin Kıyafet Giyen Ağaçları

Sebiha Şener

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu