Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor?

Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor? Diyetler neden başarısız sonuçlanır? İşte tüm detaylar…

Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor?

1 33
Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor?

Çoğu diyetin başarısızlıkla sonuçlanmasının altında yatan sebepler aynıdır. Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor? Bu yazımız sizin rehberiniz olacak

Doğru Diyet Uygulamasına Karar Verememek

Kilo vermeye karar veren birinin zihninizde beliren ilk düşünce ‘’Hangi diyeti uygulamalıyım’’ olabilmektedir. Ufak bir araştırma neticesinde yüzlerce diyet listesi arasında hangisinin doğru olduğunu bulmaya çalışmak oldukça yorucu ve hatta imkânsız görünmektedir. Glütensiz beslenme, aralıklı oruç, karbonhidrat tüketimini kısıtlama veya vegan beslenme gibi birçok farklı fikir. Ayrıca birbirleriyle çatışabileceği için birini seçme fırsatınız olacak.

Beklentiler

Hızlı sonuçları görmek motive istikrarlı olmak için oldukça faydalı olmaktadır. Ancak sayılara çok fazla takıldığınızda yerinizde sayarsınız. Fazla kilolarınızı biriktirmeniz bir hafta sürmediği için olanlarda bir hafta veya bir ay gibi kısa süreler içerisinde tamamen kurtulmayı bekleyemezsiniz. Bu beklenti gerçekleşmediğinde sizi diyet yönteminizin işe yaramadığı düşüncesine sürükleyebilir veya kendinizi sürekli farklı şeyler denerken ancak hiçbirinden sonuç alabilecek kadar sadık olmazken bulabilirsiniz.

2 27
Yaptığınız Diyetler Başarısız Mı Sonuçlanıyor?

Sindirim Problemleri

Daha temiz, daha sağlıklı bir beslenme planı benimsemenin beklemeyebileceğiniz yan etkilerinden biri şişkinlikte bir artıştır. Meyve, sebze, kepekli tahıllar, fasulye, mercimek ve kuruyemiş alımınızı artırmak, günlük lif alımınızda önemli bir artış anlamına gelmektedir. Lif, sindirim sisteminizden kan dolaşımınıza parçalanmadığı ve emilmediği için, sisteminizde bir kaç gün sürebilen bir şekilde çalışması gerekir. Lif yemek aynı zamanda sindirim sisteminiz için bir tür kuvvet antrenmanı gibidir. Çünkü sindirim sisteminizdeki kaslar lifi ilerletmek, sindirmek için kasılmak zorundadır.

Temel Düşünce

Bu daha sağlıklı beslenmeye çalışan insanlar için en zorlayıcı engel olmaktadır. Çoğu zaman bir kereden bir şey olmaz anlayışıyla ortaya çıkan ikram ve ısrarlar reddetmeyi zorlaştırabilmektedir. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmek için diyetin bir ceza ve sevdiğiniz besinlerin bir ödül olduğu anlayışından uzaklaşmanız gerekir.

Diyet Uygulamalarının 5 Püf Noktası

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu