GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye GündemiYaşam

Yarışma Ekrana Kilitledi

Türkiye’de yayınlanan sevilen yarışma kim milyoner olmak ister sorusu dikkat çekti. Ayrıca, milyoner yarışmasında sunucu, öyle bir soru sordu ki şaşırttı.

Yarışma Ekrana Kilitledi. Soru cevapla ilerleyen yarış, Her hafta Pazar günleri ATV ekranlarında oluyor. Sunucu Kenan İmirzalıoğlu soruyor ve yarışmacılar yanıtlıyor. Ayrıca, Kim Milyoner Olmak İster? yarışması 4 Haziran 2023 günü izleyici karşısına çıktı. Dahası, bu soru, sevilen bilgi yarışmasını izleyenleri soruya kilitledi. Böylelikle, sorulan soru önce Türkiye’deki 81 ilin günümüzdeki resmi  adlarını akla getirdi. Ardından, sunucu, alfabetik olarak sıralansa ve ayrıca, plaka kodları yeniden belirlense, İstanbul’un yeni plaka kodu kaç olur? dedi. Beraberinde merak uyandıran soru ile izleyicilerde sorunun yanıtını aradı.

. İşte merak edilen sorunun cevabı.

0X0 1623316195153

Türkiye’deki 81 ilin günümüzdeki resmi adları alfabetik olarak sıralanıp plaka kodları yeniden belirlenecek olsa, İstanbul’un yeni plaka kodu kaç olur?

SORU: Türkiye’deki 81 ilin günümüzdeki resmi adları alfabetik olarak sıralanıp plaka kodları yeniden belirlenecek olsa, İstanbul’un yeni plaka kodu kaç olur?

A- 36
B- 38
C- 40 
D- 42

Doğru Cevap C şıkkı ve plaka numarası 40

Kim Milyoner Olmak İster?

Yarışmada toplam 12 soru yer almaktadır. 2. soruda 2.000 TL, 7. soruda ise 30.000 TL’lik baraj soruları vardır. Yarışmayı kaybettiğiniz takdirde en son geçtiğiniz baraj sorusunun ödülü sizin olur. Çekildiğiniz takdirde en son doğru yanıtladığınız sorunun ödülünü alırsınız. Ayrıca size sunulan 4 joker hakkının 3’ünü istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Diğer joker hakkını (yani çift cevap hakkını), 7. sorudan sonra kullanabilirsiniz.

Yeni yarışmada, eski yarışmadan farklı olarak bir adet “sesli soru” sorulmaktadır. Yarışmacı öncelikle ses kaydını dinler ve ses kaydı ile ilgili olarak sorulan soruyu yanıtlamaya çalışır. Sesli soru, 2. baraj sorusu olarak kabul edilen 7. soru dahil olmak üzere ilk 7 soruluk bölümde sorulmaktadır.

 

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu