Gündem

YAŞ kararlarının dikkat çeken isimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ kararları açıklanırken, terfi eden bazı isimler dikkat çektiüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının sevk ve idaresini başarıyla gerçekleştiren 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel orgeneralliğe terfi etti, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in görev süresi bir sene daha uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ın oramiralliğe yükseltildiği kararlar kapsamında Deniz Albaylar Mustafa Turhan Ecevit ile Albay Ercan Kireçtepe Sualtı Taaruz Komutanlığı bünyesinden çıkan amiraller olarak dikkati çekti. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından alınan kararlara ilişkin açıklama yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan YAŞ kararlarında terörle mücadele harekatlarında sağlanan başarının etkisi ve bu yöndeki terfiler dikkati çekti. Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başarıyla yapılan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının sevk ve idaresini gerçekleştiren 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel orgeneralliğe terfi ettirildi. Diyarbakır’daki 7. Kolordu Komutanı Sinan Yayla ile Genelkurmay Harekat Başkanı Kemal Yeni de korgeneralliğe yükseltilen isimler oldu..

Harp okulu komutanlarına terfi

Terfi eden komutanlar arasında Hava ve Deniz Harp Okulu komutanları da bulundu. Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Rafet Dalkıran ile Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer bir üst rütbeye yükseltilen diğer isimler arasında yer aldı.Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kumpas davaları kapsamında 2011’de tutuklanan Koçer, yeniden yargılama sonucu 2014’te özgürlüğüne kavuşmuş, 2015’te ise amiralliğe terfi ettirilmişti.

Geçen yıl görev süresi bir sene uzatılan Mustafa Oğuz da tümgeneralliğe terfi eden bir başka isim oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu