GündemÇocukçaÖzel Haberler

YAŞAMIN TEMELİ ‘SPOR’

Sporun her branşı farklı ve güzeldir. Kuvayi Milliye Ortaokulu öğrencileri  de spor yaparak sağlıklı kaldıklarını söylerken arkadaşlarına da önemli tavsiyelerde bulundular.

Hümeyra: Ben spor yapmayı çok seviyorum. Uzun zamandır da sporla uğraşıyorum. Spor yapmaya çok küçük yaşlarda başladım. Zaten hareketli bir çocuktum. Jimnastik  yaptım. Voleybol oynadım. . En sevdiğim ders beden Eğitimi Dersi. Öğretmenimizin öncülüğünde Bocce sporunda çeyrek finale kadar gittik. Şampiyon olamadık ama dereceye girerek büyük bir başarı elde ettik. Bu bile gurur vericiydi. Ben tüm arkadaşlarıma da sporla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Spor bizi zinde tutacağı gibi pek çok konuda da yarar sağlar.

Ayşenur: Okçuluk sporu ile uğraşıyorum. Profesyonel olarak 7-8 aydır okçuluk sporuyla uğraşıyorum. Okçuluk sporu hem kültürümüzü yansıtıyor. Hem de oldukça zevkli. Bu nedenle okçuluk, severek yaptığım bir spor dalı.

Hasan: Spor her zaman hayatta olması gereken bir şey. Sağlıklı ve zinde bir vücudumuz olmasını istiyorsak bol bol spor yapmalıyız. Biz turnuvaya katıldık. Mahalle Ligi Futbol turnuvasında oldukça başarılı bir sonuç elde ettik.

Kamil: Spor yaparak daha sağlıklı olabiliriz. Genellikle yaşıtlarımız da spor yaparak daha sağlıklı ve başarılı olabilir. Spor hem yaşama bakışımızı değiştirir. Hem de öz disiplin edinmemizi sağlar. Ben spor ile uğraştığım için çok mutluyum.

Elif Naz: Ben spor yapmayı çok seviyorum. Spor yaparak hem başarılı hem de disiplinli oluyoruz. Spor hayatın vazgeçilmez ögelerinden. Özellikle bizim yaşımızdaki arkadaşlarımız spor yaparak sağlıklı bir bedene kavuşabiliyoruz. Spor hayatın her alanında mutlaka olmalı. Sporun en az bir dalıyla uğraşmak her zaman iyidir.

Ayşe: Spor yaparak hem sağlıklı ve zinde bir bünyemiz olur. Hem disiplinli bir yaşamımız olur hem de hayata bakış açımız değişir. Spor sağlıklı zihinlerin yetişmesi için vazgeçilmezdir Ben en çok basketbol ve voleybol oynamayı seviyorum. Basketbol oynamak boyumuzu uzatırken daha güçlü olmamızı da sağlar. Voleybol ise hem esneklik sağlar hem de reflekslerimizi kuvvetlendirir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu