Gündem

Yaşatmak İçin Yaşamak Ve Sağlıklı Olmak İstiyoruz

Necdet Uçan, “Yaşatmak İçin Yaşamak Ve Sağlıklı Olmak İstiyoruz” dedi. Balıkesir Tabip Oda Başkanı Uçan, Pandemide ve Depremde Yaşamını Yitiren Hekim ve Sağlık Emekçileri andı. Hekim hakları konusunda bir açıklama yaptı.

 

Uçan, yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkileyen COVID-19 başlangıcının üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlattı. Ülkemiz, dünyada COVID-19 pandemisinden en çok zarar gören ülkeler arasındadır. ” Yaşatmak İçin Yaşamak ve Sağlıklı Olmak İstiyoruz.  Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de üç yılda COVID-19 nedenli 100 binin üzerinde ölüm kaydetti.

Uçan İnsan Eliyle Felakete Dönüşen Yıkıma Dikkat Çekti

Uçan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) fazladan ölüm tespitlerine göre gerçek ölüm sayısının, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığının üç katından fazla olduğunu düşündüklerini söyledi. Devamında ise, “Hayatta kalan milyonların yaşamı da hastalık ve ekonomik kriz başta olmak üzere derinleşti. Çoklu kriz ortamı nedeniyle daha çekilmez hale geldi. Son üç yılda COVID-19 pandemisinin yanında ekonomik kriz, sel, deprem gibi olaylar çoğaldı. Özellikle yoksullar için insan eliyle gerçekleştirilen ve önlenebilir felaketlere dönüşerek ciddi yıkımlara neden oldu.”

176 Hekim 513 Sağlık Emekçisini Yitirdik

“Pandemi nedeniyle Türkiye’de ilk kaybettiğimiz meslektaşımızın ölüm günü olan 1 Nisan; TTB 72. Büyük Kongresi’nde karar alınarak “COVID-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” ilan etti. Aktif görev yapmaktayken COVID-19 pandemisi nedeniyle yitirdiğimiz 176’sı hekim, 513 sağlık emekçisini ve 6 Şubat depremleri nedeniyle yitirdiğimiz 103’ü hekim, 449 sağlık emekçisini saygıyla anıyoruz.”

 

Yaşatmak İçin Yaşamak Ve Sağlıklı Olmak İstiyoruz

 

“Sağlıkta Şiddet ve Emeklilikte Yoksulluk Mücadelesi ”

Üç yıldır COVID-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı kabul edilmedi diyen Uçan Pandemi dönemi ve sonrası için yıpranma payının da yeterli olmadığını söyledi. Çalışma koşulları sağlıklı yaşanabilecek hale gelmedi ve çalışırken sağlıkta şiddetle, emekliyken yoksullukla mücadele var ”dedi. Uçan ayrıca” Deprem bölgesinde çalışanların barınma gibi en temel sorunu bile çözülmedi. Bu sorunlarımız devam ediyorken hangi koşulda ne şekilde meslekten men edileceğimizin tartışmaya açılmasını saygısızlık olarak görüyoruz. Her zaman, her yerde söylediğimiz sorunlarımıza çözüm olabilecek yasa teklifleri talep ettik. Bunun için de Yaşatmak için yaşamak ve sağlıklı olmak istiyoruz! “ifadelerine yer verdi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu