İlçe HaberleriSpor

Yasemin Adar Yiğit Yeniden Avrupa Şampiyonu

Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün başarılı sporcusu Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kiloda rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu

Yasemin Adar Yiğit Yeniden Avrupa Şampiyonu

Yasemin Adar Yigit Yeniden Avrupa Sampiyonu

7’inci Kez Avrupa Şampiyonu

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, Türkiye’yi gururlandıran bir zafer yaşandı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün başarılı sporcusu Yasemin Adar Yiğit, kadınlar 76 kiloda rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Bu zaferle birlikte Yiğit, Avrupa Şampiyonluğu unvanını 7. kez elde etmenin sevincini yaşadı.

12-1 Skorla Galip Geldi

Yasemin Adar Yiğit, şampiyonanın final mücadelesinde Ukraynalı rakibi Anastasiia Shustova karşısında üstün bir performans sergileyerek 12-1’lik skorla galip geldi ve altın madalyaya uzandı. Bu muhteşem başarıyla Yiğit, Türk spor tarihine altın harflerle yazılan bir isim olarak adını bir kez daha duyurdu. Yiğit, elemelerde Bulgaristan’dan Vanesa Stoyanova Georgieva’yı, çeyrek finalde Fransız Pauline Denise Lecarpentier’i ve yarı finalde Macar Bernadett Nagy’i mağlup ederek finale yükseldi. Finaldeki üstün performansıyla altın madalyaya uzanarak kariyerindeki 7. Avrupa Şampiyonluğu’na imza attı.

Başkan Yılmazdan Tebrik Mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da Yasemin Adar Yiğit’i sosyal medya hesabından tebrik etti. Yılmaz, ” Ve şampiyon: Yasemin Adar!  Avrupa Güreş Şampiyonası Finali’nde rakibini 12-1 teknik üstünlükle yenerek bizleri gururlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Milli Sporcumuz Yasemin Adar’ı kutluyorum. Başarıları daim olsun.” dedi.

Haber: Bülten

Bandırmaspor Yoluna Ankara’da Devam Ediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu