GündemEğitimSpor

YEDİİKLİM’DE ŞAMPİYON RÜZGARI

Kazakistan’da yapılan Dünya Ümitler Judo Şampiyonası’nda 63 kg’da yarışan ve Dünya Şampiyonu olan Habibe Afyonlu, Balıkesir Yediiklim Kolejinde büyük coşkuyla karşılandı.

Dünya Ümitler Judo Şampiyonası’nda Kazakistan’da şampiyon olarak bayrağımızı göndere çektiren Habibe Afyonlu Balıkesir’de kendi okulundan sonra ilk olarak Yediiklim Koleji öğrenci ve öğretmenleriyle buluştu. Okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini onlarla paylaştı.

Afyonlu Tecrübelerini Paylaştı

Milli formayla bayrağımızı Kazakistan’da göndere çektiren Habibe Afyonlu: “ Bu spora 2013 yılında 11 yaşında beden eğitimi öğretmenimin beni futbol oynarken keşfetmesiyle başladım. İki üç sene sonunda Türkiye şampiyonalarında madalyalar almaya başladım. Üç sene önce Dünya Şampiyonası’na katıldım ama hep madalyasız döndüm. Bu sene de aynısı oldu. Avrupa Şampiyonası’nda 2. Turda elendim. Sonrasında Dünya Şampiyonası müsabakalarına katıldım. Türkiye Ümitler Şampiyonası’nda çok zor bir süreç yaşadım ve hep aynı sporcu arkadaşıma yenildim. Ama 2019 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Avrupa Şampiyonu ile karşılaştım. Bu maça çok inanarak çıktım. Gerçekten Türk’ün gücü çok farklı bir şey. Allah’tan güç kuvvet dileyerek çıktım. Judo bir Japon ata sporu ve ben 23 saniyede bir Japon rakibimi alt ederek bu madalyayı aldım. Bu benim için büyük bir gurur ancak benim bu başarıma şans diyenler oldu. Ertesi gün grup müsabakalarında aynı rakibimi aynı teknikle tekrar yendim. Bu başarının şans değil çalışmanın eseri olduğunu herkese kanıtlamış oldum.” dedi. Söyleşinin sonunda Yediiklim Koleji kurucusu Bekir Yılmaz şampiyona çiçeğini ve teşekkür belgesini takdim etti ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu