Gündemİlçe HaberleriSpor

YENİLMEZ ARMADA

Karesispor, “Tüm Şehir Birlikte Karesi Süper Lig’te” sloganıyla yola çıktığı 2018-2019 sezonunda ilk 6 haftayı yenilgisiz lider olarak tamamlarken herkesin şampiyonluk favorisi haline geldi.

Sezon öncesinde kadrosunu en erken oluşturan takım olarak neler yapacağı merak edilen bir takım haline gelen Karesispor, sezonu da yabancı oyuncularının katılımıyla en erken açan takım olarak verimli bir kamp dönemi geçirdi. Karesispor, Federasyon Kupası’nda Petkim Spor, Selçuklu Basketbol ve OGM Ormanspor gibi ligin iddialı kadrolarıyla aynı grupta yer alarak, grupta tek mağlubiyet almasına karşın averajla üst tura çıkma hakkını kaçırsa da oynadığı basketbolla lig için güçlü bir mesaj verdi. Geçtiğimiz haftada Cenk Şekeroğlu hamlesiyle TBL’de iddiasını arttıran Akhisar Belediye’ye konuk olan Karesispor, 13 sayı geriye düştüğü karşılaşmayı son çeyrekteki müthiş savunmasıyla 76-78 kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.Karesispor Baş Antrenörü Gencer Baytimur, ” Yolumuza kazanarak ve daha iyi hale gelerek hem savunma hem hücum düzenleri olarak her maç üzerine koyarak devam edeceğiz ki sezon sonuna geldiğimizde en iyi oyunumuzu oynayacak seviyeye gelmiş olalım. Hedefimiz budur” diye konuştu.

YILMAZ: BİR HEYECANI PAYLAŞIYORUZ

Karesispor’un altı haftalık namağlup liderliğini “bir heyecanı paylaşmak” olarak yorumlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Karesispor’u kurarken ve basketbolu ana branş olarak belirlerken amacımız bu şehre, şehrin çocuklarına basketbolu sevdirmekti. Bu heyecanla yola çıktık. Karesispor adım adım önce Bölgesel Lig’den 2. Lige, ardından 2. Lig’den Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi. Ben bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hemşehrilerimizi de Karesispor’u destekleyip bizimle bu heyecanı paylaşması için Cumartesi günü Kurtdereli Spor Salonu’na davet ediyorum” dedi.
Karesispor, yarın saat 16.00’da Kurtdereli Spor Salonu’nda Final Spor’u ağırlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu