GündemEğitim

YETKİLİ  SENDİKA  EĞİTİM-BİR-SEN  

 

Eğitim- Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk’un, Eğitim İş Kolunda, Balıkesir’de Bu Yılda Yetkili Sendika Olunması Münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Şube Başkanı Mehmet Çabuk, “2012 Yılından beri Türkiye Genelinde Yetkili olan Eğitim-Bir-Sen , Mayıs 2019’da  Türkiye genelinde üye sayısını  artırarak, 450.000’i aşan  üyeyle gücüne güç katarak yetkiyi perçinlemenin arefesinde”dedi.

EĞİTİM BİR SEN GEÇMİŞİ

Çabuk sendikaya olan güven den dolayı tüm eğitim çalışanlarına teşekkür etti. Çabuk, “Eğitim – Bir – Sen  genel merkezimize ve Balıkesir 1 Nolu Şubemize duyulan bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Bu yıl yapılan mutabakat toplantısı ve imza altına alınan mutabakat metnine göre Eğitim-Bir-Sen 5506 üye  ile yetkiyi alırken,  en yakın takipçimiz Türk Eğitim Sen ise 3565 üye sayısı ile ikinci olmuştur.1992 yılında Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde 15 eğitim çalışanıyla kurulan Eğitim-Bir-Sen olarak, bir yandan kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının kazanılması ve geliştirilmesi mücadelesi verirken, diğer yandan bu ülkede yaşamanın üzerimize yüklediği sorumluluk gereği bu ülkenin en temel sorunlarına da ilgisiz ve duyarsız kalmıyoruz.”dedi.

NÖBET ÜCRETLERİ EK DERSLER

Özellikle öğretmenlerimizin nöbet görevlerine ücret  almalarını sağlamak,  Maaşlarda iyi bir artışı sağlamak gibi kazanımları elde ettiğimiz gibi, Ek ders ücretlerindeki adaletsizliği düzeltmek, Memur ve hizmetlilerimizin Eğitim öğretim ödeneğini almalarını sağlamak, 3600 Ek göstergenin eğitim çalışanlarımıza kazandırılması, Vergi matrahı olayının kaldırılması, ve bunlara benzer birçok özlük hakkını elde etmek için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kavganın, karmaşanın, kaosun ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun ve aydınlığın taraftarıyız. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu