GündemSiyaset

YILMAZ “KİM KİME GOL ATIYOR GÖRÜRÜZ”

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 1.meclis toplantısı dün meclis salonunda gerçekleşti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem, Balıkesir’in tarihi zenginliği olan Zağnospaşa Caminin bulunduğu alandaki arsa satışları oldu. Yoğun tartışmaların ve karşılıklı yaşanan gergin atışmaların yaşandığı oturumda oylama konusunda da kabul-ret karmaşası yaşandı.

ÖNCE ARA VERDİ

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği oturumda karşılıklı atışmalar yaşanırken, söz konusu maddede oylama konusunda ısrarını dile getiren Başkan Yılmaz, eleştiri ve itirazlara karşılık olarak önce sükunet uyarısı yaptı. Gergin itirazlar devam edince, ısrarını sert bir dille dile getiren ve oylamayı gerçekleştiren Yılmaz, oylama esnasında yaşanan atışmalardan sonra oturuma 5 dakika ara verdi.

TANSİYON DÜŞMEDİ

Verilen ara sonrası, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in yapılan oylamada maddenin reddedildiğini iddia etmesi ve Yücel Yılmaz’a hitaben eleştirilerde bulunması tansiyonun tekrar yükselmesine neden oldu. Yaşanan sert atışmalar müdahaleye dönüşünce oylamanın reddi konusunda ısrarcı davranan CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti meclis üyeleri oturumu terk etti.

Dsc0175

YILMAZ’DA GERİLİNCE…

Balıkesir’in tarihi zenginliği olan Zağnospaşa Caminin bulunduğu alandaki arsa satışları ile ilgili olarak meclis gündemine gelen madde konusunda söz alarak bazı açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz konunun basın aracılığı ile kamuoyuna yanlış yansıtıldığını sitemkar bir dille eleştirdi. Konunun siyasi rant devşirmek için gündeme getirilmesinden rahatsız olduğunu ifade eden Yılmaz, konuşması esnasında yaşanan atışmalar sonrasında gerilerek “amaç buradan gol atmaksa kim kime gol atıyor yarın görürüz” dedi.

ŞAHİN’İN SUNUMU GERİLİMİ ATEŞLEDİ

Açıklama sonrası bilgilendirme için söz alan meclis üyesi M. Birol Şahin’in tapu ve pafta görselleri ile yaptığı sunum gerilimin daha da artmasına neden olunca Başkan Yılmaz, maddeyi erteleme ve tekrar gözden geçirme önerilerini yine sert bir dille ret ederek “ biz ne yaptığımızın farkındayız maddeyi bu şekli ile oylamaya sunuyorum. İsterseniz reddedersiniz” dedi ve maddeyi oylamaya sundu.

Dsc0163

YILMAZ’DAN BASINA SIK SIK UYARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz meclis üyelerine konu hakkında bilgisizlikle hareket edildiğini ifade ederek “Burada cami satışı söz konusu değil Caminin etrafındaki küçük küçük parsellerin hazineye devri söz konusu” dedi. Bu sözlerin akabinde, ortam daha da gerildi. Tapuların olduğu kâğıtlar dosya dosya dolaştı. Bu esnada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın sık sık araya girip basın mensuplarını uyarması ve sonrasında “Yeterli sayıda basın mensubu arkadaş var ve amacımıza ulaştık” şeklinde göndermelerde bulunması dikkat çekti.

Dsc0151

ARSLAN “GOY GOYA GEREK YOK”

Konu ile ilgili söz alan Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan’ın “yapılacak işlemin içeriğini herkes biliyor. Kamuya devri var buna satış deniyor. Adı bunun satış. Bizim içinde Büyükşehir için de bu gelir demek. Bazı şeyler var ki anlatamazsınız. Zağnospaşa, Saat Kulesi, Kuvayi Milliye gibi şehirle özdeşleşmiş yerler satılmasa da olur” sözlerine sinirlenen Başkan Yılmaz buna rağmen ısrarına devam ederek oylamayı yaptırdı.
Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu