GündemEğitim

YKS İKİNCİSİ BALIKESİR’DEN

2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında Türkiye ikincisi olan Özel Açı Fen Lisesi öğrencisi Doğukan Kalınoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Öğrencinin ailesi ve öğretmenlerinin hazır bulunduğu ziyarette YKS Eşit Ağırlık Türkiye ikincisi Doğukan Kalınoğlu; kendisini başarıya taşıyan hazırlık süreci ile ilgili değerlendirmelerini İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız ile paylaştı. YKS’ye okulda öğretmenlerin anlattığı konuları tekrarlayarak ve günde 2-3 saat çalışarak girdiğini belirten öğrencimiz Doğukan Kalınoğlu: “Sınava okuldaki öğretmenlerimin anlattığı konuları tekrarlayarak çalıştım. Bir de öğrenmekten ziyade öğreterek öğrenmeye çalıştım. Böyle olunca öğrendiklerim daha kalıcı oldu. Eksikliklerime baktım. İyi olduğum konulardan ziyade eksik olduğum konuların üzerine gittim. Her gün mutlaka 2-3 saat ders çalıştım. Bölüm olarak hukuk ve ekonomi üzerinde çalışmak istiyorum. Bir ülkede ekonomi ve hukuk iyi olursa toplum gelişir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız: ” Bizlere bu gururu yaşatan öğrencimiz Doğukan Kalınoğlu’nu tebrik ediyor; bundan sonraki öğrenim hayatında da ailesinin ve Balıkesir’imizin gururu olarak bu başarılarını sürdürmesini temenni ediyorum..” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu