GündemTürkiye Gündemi

Yolda Saatlerce Mahsur Kaldılar

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaşanan kar yağışı ve buzlanma, D100 kara yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Yolda Saatlerce Mahsur Kaldılar

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde yaşanan kar yağışı ve buzlanma, D100 kara yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kayan araçlar sebebiyle saatlerce yolda mahsur kalan vatandaşlar, ihtiyaçlarını gidermek için dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde, İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan D100 kara yolu, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İstanbul istikametinde seyreden araçlar, kar ve buzlanmanın neden olduğu zorluklarla karşılaşarak saatlerce mahsur kaldı. Uzun araç kuyrukları oluştuğu yolda sürücüler kontak kapattı, vatandaşlar ise belediyenin tahsis ettiği kültür merkezinde ihtiyaçlarını karşıladı. Kış lastiği olmayan araçların Çerkeş ilçesinden Kızılcahamam istikametine geçişine izin verilmedi. Ekipler, ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yolda Saatlerce Mahsur Kaldılar

“3 saattir burada bekliyoruz”

3 saattir yolda beklediğini ifade eden tır şoförü Mustafa Akar, “Kocaeli – Trabzon hattında çalışıyorum. Bolu tüneli kapalıymış, bu yüzden 3 saattir burada bekliyoruz” dedi.

“Açlıktan öleceğiz, üşüyoruz”

Yolda mahsur kaldığını ve üşüdüğünü belirten Hakan Doruk, “Neredeyse 4 saattir burada bekliyoruz. Açlıktan öleceğiz, üşüyoruz, donduk” diye konuştu.

“Belediyenin tahsis ettiği yerde bekliyoruz“

Belediyenin tahsis ettiği kültür merkezinde konaklayan Recep Ardahan, “Erzincan’dan İstanbul’a doğru gidiyorduk. Çerkeş’te yolda kaldık. Tırlar yolu kapatmış, emniyet ekipleri de güvenlik için geçişe izin vermiyor. Belediyenin tahsis ettiği yerde bekliyoruz. Ekiplerden sabah ulaşıma açılacak bilgisine ulaştık” ifadelerini kullandı.

Yolda Saatlerce Mahsur Kaldılar

 

Kaynak: İHA

Zirai Don Uyarısı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu