GündemTeknoloji

YOU TUBE O VİDEOLARI KALDIRDI!

İnternetin en büyük video platformu YouTube, tehlikeli ve duygusal açıdan rahatsız edici kamera şakalarının ve “meydan okumaların” yer aldığı videolara artık izin vermeyecek…

YouTube, “meydan okuma” olarak adlandırılan bazı videoların yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanması sonrası bu adımı atma kararı aldı.

Google, sahibi olduğu YouTube’da artık bu tarz içeriklere yer olmadığını açıkladı.

Kullanıcıların birbirlerine meydan okudukları ve kendi yaptıklarını tekrarlamaya teşvik eden bu videolar özellikle bu zorlukları göze alıp cesaretlerini test etmek isteyen çocuklar arasında yayılıyor.

Geçen yıl Brezilya’da 7 yaşında bir çocuk, bir “cesaret” videosundan etkilenerek bir deodorantı içine çekmiş ve hayatını kaybetmişti.

HANGİ VİDEOLAR ZARARLI KAPSAMINA GİRECEK

BBC Türkçe’nin haberine göre söz konusu yasak “meydan okuma” videolarıyla ilgili olunca, nasıl bir kriter uygulanacağı ve hangi içeriklerin zararlı ya da tehlikeli kapsamına alınacağı henüz belirsiz.

Platformun “Sık Sorulan Sorular (FAQ)” bölümündeki açıklamaya şu ifadeler eklendi:

“YouTube viral olmuş ve çok sevilen birçok ‘meydan okuma’ videosuna ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte eğlenceli olanın sınırı aşıp zararlı ya da tehlikeli alana girmediğini garanti eden kurallarımız var.

“Topluluk Kurallarımız, ciddi yaralanmalara sebep olabilecek tehlikeli eylemleri teşvik eden içerikleri yasaklıyor. Bugün, bu tanımın tehlikeli meydan okumalar ve şakaları da kapsadığını açıkça belirtmek isteriz; bundan böyle ciddi fiziksel yaralanmaya neden olabilecek şakalara izin verilmeyecek.”

Yasaklanan içereklere birinin kendisini, fiziksel bir tehdit var olmasa bile, duygusal olarak ciddi tehlike altında hissettiği videolar da dahil edilecek.

ÇOCUKLARDA TRAVMAYA NEDEN OLABİLECEK VİDEOLAR DA YASAKLANIYOR

YouTube çocuklarda ciddi manevi zarara neden olabilecek, yani onlarda duygusal travma yaratabilecek videoları da platformdan kaldıracağını açıkladı. Çocuklarda hangi tür içeriklerin travma yaratabileceğine dair olarak da, çocuk psikologlarıyla yakın şekilde çalıştıklarını ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu