Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGörüntülü HaberlerGündemTeknolojiYaşam

Yüksek Hızlı Yemek Servisi

Bir Damla Bile Dökmeden Yüksek Hızlı Yemek Servisi

 

Yüksek Hızlı Yemek Servisi

Nissan, e-4ORCE hassas kontrol teknolojisini sunmaktadır. Konforu bir damla bile dökmeden ramen servis eden otonom servis robotu üzerinden gösteriyor. İşte yüksek hızlı yemek servisi

SUV modeli Ariya,

2023 yılında yollarda olacaktır. Bu modelde kullanılan e-4ORCE sistemi, gücü tüm tekerleklere eşit olarak dağıtmaya imkan tanımaktadır. Ayrıca sağlam yol tutuşu ve sarsıntısız frenleme gibi özellikler barındırmaktadır. Yeni modelde kullanılacak bu teknoloji özel frenleme sistemi sayesinde otomobillerde yaşadığımız o ani durma hissiyatını ortadan kaldırmaktadır. Marka bu frenleme teknolojisinin ne kadar etkili olduğunu göstermek için ilginç bir yol seçmektedir.

Ramen servisi üzerinden teknoloji

Ön ve arka tekerleklerinin yanındaki iki küçük motor araç hızlandığında ya da yavaşladığında yolcuların ve sürücülerin yaşadığı ivmelenme hareketini (G kuvveti) minimize etmektedir. Ayrıca engebeli ve çukurlu yollarda daha az sarsıntılı bir yolculuk deneyimi sunmaktadır. Bu benzersiz konforun ne denli etkili olduğunu göstermek isteyen Nissan, Ariya ile aynı teknolojiye sahip mini bir elektrikli araç tasarlamıştır. Nissan, paylaştığı blog yazısıyla bu küçük aracın özelliklerine yer verilmektedir. Ayrıca e-4ORCE teknolojisinin sağladığı avantajlardan da bahsedilmektedir.

Mini bir platforma sahip bu araç e-4ORCE yazılımına sahipyit. Ariya elektrikli otomobilinden farklı olarak bu mini araç restoranda yemek servis etmektedir. RAMEN Counter adı verilen bu ürün bir tezgah boyunca ramen dolu kaseleri bir damla bile dökmeden taşımaktadır. Tezgah üzerinde yüksek hızlı bir şekilde hareket etmesine rağmen müşterinin önüne geldiğinde çorbayı sıçratmadan durmasını sağlayan ise e-4ORCE sistemi oluşturmaktadır.

Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) ile birlikte bir proje gerçekleştiren Nissan bu teknolojiyi Ay keşif görevi üstlenecek bir otonom cihaz üzerinde de kullanmak için çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca marka, güç ve fren performansını dengeli bir şekilde yöneten ve konforlu bir sürüş sunmaktadır. Bunun yanında e-4ORCE teknolojisinin farklı koşullarda ne denli etkili olabileceğini bu projeyle de göstermektedir.Yüksek Hızlı Yemek Servisi

 

Görsel referanslar: Nissancore77

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu