GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Yurt İçi ve Yurtdışında Sandıklar Açıldı

Yurt İçi ve Yurtdışında Sandıklar Açıldı

Yetkililer, Yurt İçi ve Yurtdışında Sandıkları açtı. YSK Başkanı Ahmet Yener Ankara’da son dakika bir açıklama yaptı.

 

Sayımcılar, Yurt İçi ve Yurtdışında Sandıkları açtı. Yener, yüzde 91.93 yurtiçindeki sandığın açıldığını söyledi. Ayrıca, yurtdışında ise yüzde 36,85’inin açıldığını duyurdu. Sandıkların yüzde 91,93’ü açıldı.02.25 itibarıyle Erdoğan yüzde 49,49,Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,79 oy aldı.

Yurtdışı oylarında hangi aday önde?

Yurtdışı seçim sonuçlarında anlık veriler veriliyor. Ayrıca, bu veriler yayın yasağının kalkmasıyla birlikte paylaşılmaya başlandı. Dahası, Seçmenler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurtdışında sandık başına gitti. Ayrıca, hangi şehirde, hangi adayın önde olduğunu vatandaşlar araştırıyor. Dahası, Yurt dışı temsilciliklerindeki oy verme işlemi 9 Mayıs’ta sona erdi.

Vatandaşlar Gümrük Kapılarında Oy Verdi

Ayrıca, Bulunduğu ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanlar 14 Mayıs’a kadar gümrük kapılarında oy verdi. Bu seçmenler gümrüklerde 4 bin 671 gümrük sandık kurulunda oyunu kullandı.

Ahmet Yener Yurtiçi Ve Yurtdışı Sandıklar Ve Sonuçlarıyla Ilgili Konuştu. Ahmet Yener Kimdir?
Ahmet Yener Yurtiçi Ve Yurtdışı Sandıklar Ve Sonuçlarıyla Ilgili Konuştu. Ahmet Yener Kimdir?

YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, hangi görevleri Yaptı

Ahmet Yener, 2023 seçimlerinin açıklanmaya başlamasıyla birlikte gündeme gelen isimlerden oldu. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) Başkanı Ahmet Yener’i seçim gecesi vatandaşlar TV’lerden takip etti.

Ayrıca, 2011 yılında Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Onuncu Hukuk Dairesi Üyesi. Peki, YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Yener, 13 Nisan 1966 tarihinde Beypazarı’nda dünyaya geldi. Ayrıca, Ankara İmam Hatip Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yener; sırasıyla Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.
Ayrıca, 22/12/2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ahmet Yener, halen Yargıtay Onuncu Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Dahası, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Tazminat Davalarında Görev ve Yetki”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Manevi Tazminat Davaları” Beraberinde “İş Kazası ve Meslek Hastalığı”, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarından Kaynaklanan Maddi Tazminat Davaları” adlarında ortak çalışmaya dayalı dört adet eseri bulunmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Muhammed Can Akyürk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu