GündemKöşe Yazıları

Zamlı hayatlar…

Ekonomi kötüye gidiyor. Felaket habercisi olmayalım ama daha da kötüye gidecek. Bunun sinyalleri elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar ile verilmeye başlandı. Fırıncılar ekmeğe yüzde 15 zam yapmaları gerektiğini açıkladı. Herkes tepki gösterdi doğal olarak. Ama unutmayalım ki akaryakıttan una, mayadan tuza her şey zamlanıyor. Kimse zararına üretip satmak istemez.

Ekmek fiyatları yıllardır aynı. Aynı da gramaj aynı değil. Artık 1 liraya 300 gramlık ekmek bulamıyorsunuz. 200 gram, 220 gram oldu ekmekler.

Yani gizli zam demek bu. Ama artık zammın gizlisi saklısı kalmadı. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar direkt olarak her sektörü, her kalemi etkileyecek. Cebimizdeki para yüzde 10-15 arası daha da azalacak. Cepteki delik büyüyecek.

Ben ekmek yeniyorum diyenlerde vardır. Ama ülkemizde büyük çoğunluk ekmeği katık yaparak yaşamını sürdürüyor. İktidar ortağı MHP’nin genel başkanı bile zamları kaçınılmaz gördü ve fırınlarda askıda ekmek uygulamasına çağrı yaptı. Bunu iktidar ortağı bir partinin genel başkanı yapıyorsa, bundan çıkacak sonuç zamlar kaçınılmaz ve ekonomide bizleri kötü günlerini beklediğinin bir sinyalidir.

Düşünün her şeyi üretirken elektrik kullanıyorsunuz. Ne yaparsanız yapan elektrik tüketmek zorundasınız. Hele durma noktasına gelen ve iflas eden ancak bunları açıklayamayan tonlarca sanayi kuruluşu var. Hepsi elektrikle yürüyor.

Bugün akaryakıttaki vergi indirimi ile sabit tutmaya çalışılan benzin ve mazotu serbest bıraksanız arabaya binmeye korkar hale geleceğimiz kesin.

İktidarın işi zor. Para yok, üretim yok, borç artıyor. Yeni borçlar kapıda. Amerika boşuna para sopasını kullanmaya kalkmıyor Türkiye’ye karşı. Eninde sonunda piyasaları rahatlatmak için borç aranacağını ve alınacağını biliyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

İktidarın işi zor. Ülkenin durumu zor, vatandaşa diyecek bir şey yok. Belini bükemez durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu