Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTarifler

Zencefilli Ballı Çay

İçimiyle içinizi ısıtacak tarifle karşınızdayız. Hem lezzetli hem sağlıklı. Zencefilli ballı çay tarifi..

 

Zencefilli Ballı Çay

Kimi Vazgeçemiyor, Kimi Uzak Duruyor

Zencefil, özellikle insan sağlığı açısından önemli bir ilaç özelliğine sahip. Ayrıca, faydaları saymakla bitmiyor. Günümüzde, kiminin asla vazgeçemediği, kiminin mutfağından ayırmadığı, kiminin ise kokusu görüntüsü yüzünden uzak durduğu bir bitki.

kullanım alanı geniş olan zencefilin belki de en önemli özelliği kolon kanserini önleyici özelliğe sahip olması. Ayrıca mide ve bağırsak hazımsızlığı içinde birebir faydalı bir bitki. Dahası kalp krizi oranını da düşürdüğü bilinen bir özelliği.

Zencefilin, diğer etkilerinin yanı sıra ağrı kesici özelliği de var. Özellikle de, Doğrudan ağrıyı kesici ve ağrıya neden olan iltihaplanmaları hafiflettiği gözlemlenmiştir. Dahası, Enfeksiyona karşıda etkili bir ilaç. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Ancak uzmanlar zencefilin tüketiminde ve kullanım dozuna dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Örneğin, günlük kullanım dozunun 1,2 gramı geçmemesi gerekiyor. Ayrıca, 2 yaşından küçük çocuklara verilmemesi gerekiyor.

Gazete Merhaba olarak zencefili tüketmek için bir tarifi paylaşıyoruz. Bu tarife bayılacaksınız. İşte Zencefilli Ballı Çay tarifi.

Gerekli olan Malzemeler
  • Yarım kök taze zencefil
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 2~3 tatlı kaşığı bal
Zencefili Ballı Çay Tarifi

Öncelikle zencefilin kabuklarını soyun. Ardından kibrit çöpü şeklinde ya da halka şeklinde ince dilimleyin. 2 su bardağı suyu kaynatın. Zencefilleri ekleyip ocaktan alın. Üzerini ve kenarını kağıt havlu ile sıkıca kapatıp soğumadan demlenmesini sağlayın. Zencefil çayını bardaklara paylaştırıp bal ekleyin ve karıştırın. Limon dilimleri ile servis yapın.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu