GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Ziraat Odası Başkanı Sözat Zamlara Tepki Gösterdi

Ziraat Odası Başkanı Sözat Zamlara Tepki Gösterdi

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat dolar, mazot ve zamlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

‘’DOLAR ÇILDIRDI DUR DİYEN YOK’’

Sami Sözat açıklamasında: ‘’ Dolar çıldırdı! Dur diyen yok! Körüklemeye devam…  Mazot ‘ a, gübre ‘ ye günaşırı zam geliyor. Tam ekim zamanında peş peşe gelen bu zamların üretimi zora sokacağını maalesef göremiyorlar görmüyorlar. Çiftçinin ekonomik sıkıntısı devam ederken gelen bu dayanılmaz ve bunaltıcı zamlar çiftçiyi üretimden istemeyerek uzaklaştırmaktadır’’ ifadelerine yer verdi.

‘’UCUZ EKMEK VE GIDA KUYRUKLARI ‘’

Sözat : ‘’ Acilen önlem alınarak üretim teşvik edilmelidir. ! Şimdiden temel besin maddelerinde fiyat artışları başladı. Et ve süt ürünlerini sofrasında göremeyenlerin sayısı her geçen gün artarken çok kısa zaman sonra ucuz ekmek ve gıda kuyrukları da başlayacaktır’ ’dedi .

“ TÜRK HALKI “ BUNU HAK ETMEDİ ! MİLLETİ SOMUN PEHLİVANI YAPTILAR !’’

Sözat sözlerine: ‘’ Türkiye dünyada hayvan ithalatında Amerika ‘dan sonra 2.ci sırada olmasına rağmen , Amerika ‘ da kişi başına 150 kg kırmızı et tüketirken Türkiye ‘ de 15 kg tüketilmektedir. Bunu da belirli bir kesim tüketmektedir.  Avrupa ülkelerinde kişi başına EKMEK tüketimi 60 kg geçmezken Türkiye ‘ de kişi başına ekmek tüketimi 140 – 150 kg ‘ dır. Yani ; “ SOMUN “ pehlivanı olduk ! Ne yazık ki son zamlarla EKMEK alamayacak vatandaş sayısı da giderek artacaktır!     ÜLKEMİZ bilinçli bir şekilde hızla fakirliğe itilmektedir. Bu da bizi, ayrıca üreticileri çok üzmektedir’’ diyerek son verdi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu