İlçe Haberleri

Zübeyde Hanım Ölümünün 101. Yılında Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 101. yılında Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından anıldı.

Zübeyde Hanım Ölümünün 101. Yılında Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 101. yılında Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından anıldı. Ören’de bulunan Zübeyde Hanım’ın büstüne çiçek konularak gerçekleşen anma etkinliğine Burhaniye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sokur ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Zübeyde Hanım’ın vefatının 101. yılında gerçekleşen anma etkinliğinde konuşan Nuran Sokur, Zübeyde Hanım’ın vefat tarihini ve yaşamını anlattı. Sokur, 18 Aralık 1922 tarihinde Ankara’dan İzmir’e hasta olarak gelen Zübeyde Hanım’ın, Latife Hanım’ın ve hekimlerin itinalı bakımlarına rağmen 14 Ocak 1923 tarihinde vefat ettiğini belirtti. Anma etkinliğinde, Zübeyde Hanım’ın İzmir’deki son günlerini anlatan bir tanığın ifadelerine de yer verildi.

Katılımcılar, Zübeyde Hanım’ı saygı ve minnetle anarak, Türk milletinin annesi olarak gördüğü bu önemli şahsiyeti unutmadıklarını vurguladılar.

Zübeyde Hanım Ölümünün 101. Yılında Saygıyla Anıldı

 

BÜLTEN

Burhaniye’de 19. Zeytin Festivali ve Yöresel Yemek Yarışması Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu