Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

100’üncü Yıla Özel Şiir Yarışması

Balıkesir'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel şiir yarışması başvuruları başladı.

100’üncü Yıla Özel Şiir Yarışması

100Uncu Yila Ozel Siir Yarismasi 1

Millî Eğitim Bakanlığı’nın liderliğinde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından millî, manevi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla “100 Yıla Bakan Gençler Şiir Yarışması” başlıyor.

3 Aşama

Yarışma, okul, ilçe ve il düzeylerinde gerçekleştirilecek olup üç aşamadan oluşuyor. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 9 Kasım tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

100Uncu Yila Ozel Siir Yarismasi 2

Ödüller Verilecek

Katılan il birincilerine, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından “Katılım Belgesi” verilecek. Ayrıca, yarışmada okulları bazında dereceye giren öğrencilere özel okullar tarafından ödüller sunulacak.

Ankara’ya Gezi

Dereceye giren öğrencilere ayrıca millî eğitim müdürlükleri tarafından da ödüller verilecek. İl birincisi olarak seçilen beş öğrenci ise Millî Eğitim Bakanlığı tarafından davet edilerek özel bir ödül programına katılacak ve Ankara gezisi düzenlenecek.

100Uncu Yila Ozel Siir Yarismasi 3

Kitaba Basılacak

İl birincilerinin eserleri, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayımlanacak ve komisyon tarafından onaylanan eserler özel bir şiir kitabında basılacak.

İşte Başvuru Detayları

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullarda öğrenim gören lise öğrencileri için gerçekleştirilen şiir yarışmasına kayıtlar 9 Kasım’a kadar sürecek. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde gerçekleşecek.

Haber: Elif Şahin

İlginizi çekebilir ; 24. ‘Suçıktı Şiir Akşamları’na Yoğun İlgi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu