ModaBalıkesir Merhaba Blog Yazılarısinema

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Ünlü tasarımcılara ve lüks markalara dair birçok merakınızı giderebileceğiniz moda belgeselleri burada! İşte moda tutkunlarına belgesel önerileri sizlerle...

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Bill Cunningham: New York

Onlarca yıl New York Times’ın Stil bölümünde “Sokakta” ve “Akşam Saatleri” sütunlarında moda trendlerini yaratıcı bir şekilde kayıt alan ünlü fotoğrafçı Bill Cunningham’ın eğlenceli ve bir yandan da dokunaklı bir portresi bu belgesel.

Anna Wintour ve Iris Apfel gibi ünlü isimlerin de yer aldığı belgesel 2010 yılına ait.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Signé Chanel

Karl Lagerfeld’in ilk çizimlerinden, kıyafetlerin müşterilere satışına kadar haute couture koleksiyonunun ilerleyişini anlatan sürükleyici bir belgesel.

Couture evinin büyüleyici gizli dünyasının sevgi dolu bir tasviri olarak ifade edilebilecek olan belgesel, bilinmeyenleri göz önüne seriyor. 2005 yapımı belgesel mini bir dizi olarak karşımıza çıkıyor.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

McQueen

Terziliğe başlangıcından kendi adını taşıyan koleksiyonunu piyasaya sürmesine, Givenchy markasının başına 27 yaşında geçmesinden zamansız ölümüne kadar Lee Alexander McQueen’in efsanevi dünyasının anlatıldığı bu belgesel ilginizi bir hayli çekebilir.

Shalom Harlow, Tom Ford, Kate Moss ve daha birçok ünlü ismin yer aldığı belgesel 2018 yapımı.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Diana Vreeland: The Eye Has To Travel

Harpers Bazaar’ın ünlü moda editörü olan Diana Vreeland’in hayatına ve çalışmalarına bir bakış niteliğinde olan bu belgeselde Vreeland;

Moda fikirlerini, tasarımcıları, kişilikleri ve fotoğrafçıları keşfetme konusunda şaşırtıcı bir yeteneğe sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Bu belgesel ise 2011 yapımı.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Martin Margiela: In His Own Words

Gizemli ve benzersiz moda evi Maison Margiela’nın anlatılmamış ve samimi hikayesini anlatan bu belgeselde Jean Paul Gaultier’in asistanlığı günlerinden Hermès’in kreatif direktörlüğüne kadar geçirdiği günlere dair birçok detay bulabilirsiniz.

Maison Margiela’ya dair ilham verici birçok şey bulabileceğiniz bu belgesel 2019 yapımı.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Dior & I

Christian Dior House’un yeni art direktörü olan Raf Simons, merakla beklenen ilk Haute Couture koleksiyonunu yaratıyor. Kendini adamış ve çoğu zaman esprili işbirlikçilerden oluşan bir ekip, modanın baskı dolu dünyasında çalışırken ilham veren bir belgesel ortaya çıkıyor.

Marion Cotillard, Sharon Stone, Christian Dior, Anna Wintour, Jennifer Lawreence, Donatelle Versace ve daha birçok ünlü ismin yer aldığı belgesel 2014 yapımı.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

Valentino: The Last Emperor

Efsanevi tasarımcı Valentino Garavani’nin 45 yıl öncesinde Roma’da kurduğu şirketten 2008 yılında ayrılmasının ardından geçen uzun metrajlı bir film.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Vanity Fair dergisinin Özel Muhabiri Matt Tyrnauer’in üstlendiği film, onun olağanüstü yaşamının ve çalışmalarının öyküsünü anlatıyor ve aynı zamanda günümüzün moda sektörünü etkileyen olayları ve 50 yıllık iş ortağı ve yol arkadaşı Giancarlo Giammetti ile arasındaki benzersiz ilişkiyi de ele alıyor. Bu belgesel ise 2008 yapımı.

Moda Tutkunlarına Belgesel Önerileri

 

Ekim ayı stil ilhamı için tıklayınız!

Referans: Hthayat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu