EğitimTürkiye Gündemi

13 İlde Eğitime Kar Engeli

Doğu Anadolu ve Karadeniz'in doğusunda etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, eğitimde aksamalara neden oldu. İşte bazı illerde yaşanan durumlar...

13 İlde Eğitime Kar Engeli

Doğu Anadolu ve Karadeniz’in doğusunda etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, eğitimde aksamalara neden oldu. İşte bazı illerde yaşanan durumlar:

Ardahan: Ardahan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı olumsuz etkilediği belirtildi. Bu nedenle pazartesi günü tüm okullar tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Erzurum: Erzurum Valiliği, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Kars: Kars’ta kent genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi günü okullar tatil edildi. Kentteki kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve 60 yaş üstü personel de idari izinli sayılacak.

Eğitime Ara Verilen İl Ve İlçeler

Erzincan: Erzincan’ın Refahiye ilçesinde de olumsuz hava koşulları etkili oldu. Refahiye Kaymakamlığı, kar yağışı, gece oluşabilecek buzlanma riski ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle pazartesi günü ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Bingöl: Bingöl’ün Karlıova, Kiğı, Yedisu, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Kastamonu: Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtilerek taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği ifade edildi.

Ağrı: Ağrı Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında 25 Aralık Pazartesi günü eğitime ara verildiğini duyurdu. Ayrıca, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

Eğitime Ara Verilen İl Ve İlçeler

Artvin: Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde kar ve olası buzlanma olaylarına karşı tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller de aynı gün idari izinli sayılacak.

Van: Van’da ise olumsuz hava koşulları nedeniyle Çaldıran ilçesindeki tüm okullarda, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşıma kapsamındaki okullarda pazartesi günü eğitime ara verildi.

Dersim: Dersim’in Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Pülümür Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü ilçedeki okullarda eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Bayburt, Giresun, Karabük: Bayburt il genelinde, Giresun’un Çamoluk ilçesi ile Karabük’ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde de eğitime pazartesi günü, bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Eğitime Ara Verilen İl Ve İlçeler

Haber Merkezi

Soğuk Hava Balıkesir Sokaklarını Etkiledi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu