Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

18:57’de Çök Kapan Tutun

18:57’de Çök Kapan Tutun

 

Balıkesir Valiliği tüm ülkede aynı anda 18.57’de gerçekleşecek deprem tatbikatı ile ilgili hazırlıkları tamamladı. Ülke genelinde icra edilecek tatbikatın Balıkesir’de icra edilecek olan kısmı Esas 10 burda AVM’de gerçekleşecek. Ayrıca, AFAD çocuk, genç, yaşlı, işçi, memur, öğrenci tüm vatandaşların ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini yapmaları çağrısı yaptı.

 

Bakanlık 18.57 Saatini Özel Olarak Seçti

Bilindiği üzere, Düzce Depremi 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18:57’de gerçekleşmiş olup, 30 saniye süren 7,2 büyüklüğündeki depremde, 845 kişi hayatını kaybetmiş, 4948 kişi yaralanmıştı. Tatbikatın birden fazla amacı var. Bunlardan birisi, afet ve acil durumlarda hayatını kaybeden vatandaşları anmak olacak. Bir diğeriyse, afet farkındalığını toplumun her kesimine yaygınlaştırmak olacak.

Farklı Yöntemlerle Duyuru Gerçekleşecek

Ayrıca, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışlara millet olarak hazırlanmakta tatbikatın amaçları arasında yer alıyor. Dahası, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak adına, İkaz-Alarm Sireni ve Acil Durum Araçlarının Sirenleri Kullanılmayacak. Belediyeler de anons sistemlerinden ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli bildirim yapıyor.

 

Whatsapp Image 2022 11 11 At 14.43.57

 

Camiler Hutbede Yer Verdi

Söz konusu tatbikat için, 11 Kasım Cuma günü tüm camiler Cuma Hutbesinde ve Vaazında Afetler Konusuna yer verdi. Ayrıca, tatbikat duyurusu yaptı. Dahası, ilgili kurumlar, tatbikat için, kamu spotları, afiş ve broşürler hazırladı.

Tatbikat Öncesi Çok Sayıda Bilgilendirme Gerçekleşti

Yine, tüm cep telefonlarına, ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajları gönderilecek. Uyarı Mesaj Metninde “AFAD Tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı yapılmaktadır” ibaresi yer alıyor. AFAD, tatbikat öncesinde yapılan hazırlıklarda, tüm ilçelerde okul yöneticileri ve öğretmenlere tatbikat hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca tatbikata katılımı teşvik etmek için, ve ilçelerde mahalle, köy, apartman ve sitelerde ilgili yöneticiler ile görüştü.

 

13

 

Vali Şıldak “Çök Kapan Tutun” Çağrısı Yaptı

Balıkesir Valiliği, il protokolünde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18:57‘de yapılacak tatbikat için Esas 10 Burda AVM’ye davet etti. Ayrıca, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir ve Türkiye’nin deprem gerçeğine dikkat çekti. Şıldak, tüm vatandaşların bulunduğu yerde 18.57’de ÇÖK, KAPAN, TUTUN tatbikatını uygulaması çağrısı yaptı.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu