GündemEkonomiTeknolojiTürkiye Gündemi

2017’den Bu Yana 1.2 Milyar Dolarlık Kripto Para Çalındı

Geçtiğimiz yıldan bu yana, Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri bir hayli değer kazandı. Kripto para birimlerinin giderek daha çok değerlenmesi sonucunda, kripto para hırsızlıklarında da son yıllarda artış yaşandığı görülüyor.

Anti-Phishing Working Group (APWG)’nin yaptığı araştırmaya göre, 2017 yılından bu yana yaklaşık 1.2 milyar dolar değerinde kripto para çalındığı tahmin ediliyor. Bu tahmin, rapor edilen ve rapor edilmeyen tüm kripto para hırsızlıklarını kapsıyor.

Raporda, çalınan kripto para birimlerinin yalnızca %20’sinin ya da daha azının kurtarılabildiği söyleniyor. Ayrıca güvenlik birimlerinin, kripto para hırsızlarını bulma konusunda oldukça zorlandığı belirtiliyor.

APWG’nin başkanı Dave Jevans da konuyla ilgili olarak, “Kripto para konusunda uyuşturucu kaçakçlığı ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerine ek olarak, görmemiz gereken bir başka sorun da bunların devamlı olarak kötü adamlar tarafından çalınıyor olması.” dedi.

Avrupa Birliği’nin yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) hakkında da düşüncelerini belirten Jevans, “GDPR, internetin genel güvenliğini olumsuz etkileyecek ve aynı zamanda siber suçlulara da yardım edecek. Yeni yasa, kritik bilgilere erişimi kısıtlayarak siber suçlularla ilgili kripto para hırsızlığı, kimlik avı, fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım, sahtekarlık ve kripto hack suçları konusundaki soruşturmaları önemli ölçüde engelleyecek.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu