Gündem

2024 Miraç Kandili Ne Zaman?

2024 yılının ikinci kandili olan Miraç Kandili ne zaman, ayın kaçında idrak edilecek?

2024 Miraç Kandili Ne Zaman?

Bugun Regaip Kandili 1
2024 Miraç Kandili Ne Zaman?

Miraç Kandili Ne Zaman?

İslam aleminin önemli kandillerinden biri olan Miraç Kandili, Hazreti Muhammed’in Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilmektedir. Bu özel gecenin 2024 yılındaki tarihi ise 6 Şubat olarak belirlenmiştir.

Üç Ayların İlk Gecesi: Recep Ayının 27’si

Miraç Kandili, 12 Ocak’ta başlayan “üç aylar”ın ilki olan Recep ayının 27’nci gecesine denk gelmektedir. Müslümanlar için bu aylar, dini duyguları yoğunlaştırma, ibadetlerle içsel bir denge sağlama ve manevi bir arınma dönemi olarak kabul edilir. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel günler, bu aylarda gerçekleşen ibadet ve dualarla anlam kazanır.

Miraç Kandili’nin İslam Tarihindeki Önemi

“İsra ve Miraç mucizesi” olarak adlandırılan bu olay, Kur’an-ı Kerim’de İsra ve Necm surelerinde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. “İsra olayı”, Hazreti Muhammed’in bir gece Mekke’den Kudüs’e yaptığı olağanüstü yolculuğu ifade ederken, “Miraç olayı” ise bu noktadan gökyüzüne kadar uzanan manevi bir yükselişi temsil etmektedir.

Haber: Bülten

Mevlid Kandili Günü ve Önemi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu