TariflerBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

3 Kolay Kahvaltı Fikirleri

Bu tarifler tam olarak kurtarıcınız olacak! Besin değeri yüksek, yapılışı kolay kahvaltı fikirleri sizlerle

3 Kolay Kahvaltı Fikirleri

İster yoğun bir hafta içi sabahında çocuklarınızı okula geçirmek zorunda olun, ister tembel bir hafta sonu geçirmek istiyor olun… Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu inkar edemezsiniz. Çok zamanınızı almayacak, lezzetli tariflerimizi sizin için derledik.

Yapılışı kolay tarif arayışlarında olanlar için bu öneriler tam da size göre!

  • Yumurtalı Tost

Görünüşüyle sizi ve çocuklarınızı cezbedecek tarif! Gerekli olan malzemeler ise ihtiyacınız ve isteğiniz kadar tost ekmeği, yumurta ve yeşillik!

2 dilim beyaz sandviç ekmeğinin her iki tarafına mayonez sürün. Orta boy kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla ekmeğin orta kısımlarını kesin. Yapışmaz tavada tereyağını orta ateşte eritin. Tavaya ekmek (ve ortalarını) ekleyin. 5 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. 

Ekmeği ters çevirin. Her kalp şeklindeki deliğe 1 büyük yumurta kırın; yumurtalara bir tutam tuz ve karabiber serpin. Isıyı orta-düşük seviyeye düşürün. 5 ila 7 dakika veya beyazlar katılaşana kadar pişirin. İsterseniz ince kıyılmış kapari ve otlar (maydanoz, frenk soğanı veya fesleğen gibi) serpin.

3 Kolay Kahvaltı Fikirleri

  • Yumurtalı Taco

Tam olarak 15 dakikada harikalar yaratabilirsiniz! Hem misafirlerinize sunabileceğiniz, hem de keyifli bir kahvaltı zamanı geçirmenize yardımcı olacak bu tarif gözdeniz olacak.

1 yemek kaşığı yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Fasulyeyi, kimyonu ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiberin her birine 1/8 çay kaşığı ekleyin ve sarımsak altın rengi kahverengiye dönene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Ispanak ekleyin, ocaktan alın ve yapraklar zar zor solana kadar birlikte atın. Limon suyunu karıştırın.

Büyük bir kapta yumurtaları, 1 çorba kaşığı suyu ve 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiberi birlikte çırpın. Kalan yemek kaşığı yağı yapışmaz tavada orta ateşte ısıtın. Yumurtaları ekleyin ve birkaç saniyede bir plastik bir spatula ile karıştırarak istenen donukluğa ulaşana kadar, orta yumuşaklıkta yumurtalar için 2 ila 3 dakika pişirin. 

Tortillaları piliç altında veya gaz alevi üzerinde hafifçe kızartın. İstenirse tortillaları siyah fasulye, yumurta, ekşi krema ve kişnişle doldurun.

3 Kolay Kahvaltı Fikirleri

  • Yulaf Ezmeli Kahvaltılık Kurabiyeleri

Kahvaltıda kurabiye mi? Bu tarifi mutlaka deneyin! Çocuklarınız sabah çizgi filmlerini izlerken bu sağlıklı kahvaltı kurabiyelerini yemekten heyecan duyacak.

Fırını önceden 350°F’ye ısıtın ve büyük bir fırın tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın. Küçük bir kapta keten tohumunu ve ılık suyu birleştirin ve koyulaşması için 5 dakika bekletin. Büyük bir kapta yulaf ununu, ilave 1 su bardağı yulaf ezmesini, badem ununu, limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu birlikte karıştırın.

Orta boy bir kapta badem ezmesini, hindistancevizi yağını ve akçaağaç şurubunu birleştirin ve iyice karıştırın. Keten tohumu karışımını karıştırın. Islak malzemeleri kuru malzemeler kasesine ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Ceviz ve yaban mersinlerini katlayın.

Fırın tepsisine her kurabiye için ¼ bardak hamurdan koyun. 20 ila 24 dakika veya kenarları kızarana kadar pişirin. Tavayı 5 ila 10 dakika soğutun ve ardından soğumayı tamamlamak için tel rafa aktarın. Kağıttan çok erken çıkarırsanız kurabiyeler dağılabilir. Kurabiyeler tamamen soğuduğunda hava geçirmez bir kapta saklanabilir veya dondurulabilir.

3 Kolay Kahvaltı Fikirleri

 

 

Haber Merkezi

En Hızlı Tarif: Enerji Topları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu