GündemÖzel Haberler

NEZAKET KURALLARI UNUTULUYOR MU?

Balıkesirliler, şehiriçi toplu taşıma araçlarında en çok şoförlerin nezaketsiz davranışlarından ve durakta beklemelerine rağmen otobüslerin durmamasından yakındılar. Toplu taşıma araçlarında yolcuların da bilinçli olmasını söyleyenlerin yanı sıra, kartlı sistemden yakınınlar da vardı.

Habibe Varlık: Ben toplu taşımayı çok sık kullanıyorum. Ama ben bazı şoförlerin tutumundan memnun değilim. Araç durakta beklemeden hemen hızlanıyorlar. Belirli bir yaşın üzerindeki yolcular daha oturmadıkları için ani harekette düşebiliyorlar. Tehlikeler atlatıyoruz. Ayrıca yine bazı şoförler hiç saygılı değiller. Nezaketsiz, agresif tavırları var. Bu konuda belki eğitim verilebilir.

Yasemin Karataş: Vatandaşlar da toplu taşımayı kullanırken çok bilinçsiz davranabiliyorlar. Gençler yaşlılara yer vermiyor. Onun dışında koltuklara oturmak yerine ayakta duruyorlar. Toplu taşımada nezaket kurallarına uymuyorlar. Telefonla konuşuyorlar. O yüzden sadece şoförleri de suçlamamak gerekir. Biraz da yolcular üzerlerine düşen görevi yapmalılar.

Şengül Yağız: Toplu taşımada kartlı sistem getirildi. Ama şehirdışından gelen birisi için büyük zorluk. Ayrıca kart dolum noktaları da erkenden kapatıyorlar. O zaman da akşam vakti mağdur oluyoruz. Bu sistem geliştirilseydi ya da bir çözüm bulsalardı keşke. Vatandaş mağdur olmazdı. Hafif raylı sistem gelecek deniyor. Onu da merakla bekliyoruz. Umarım iyi olur.

Fatma Öz: Toplu taşıma her geçen gün gelişiyor. Araçlar da çoğaldı ama bazı yerlere hala yarım saatte bir ulaşım aracı gidiyor. Dakikalarca bekliyoruz. Gündoğan’da Sakarya’da sefer sayılarını arttırmalarını isterim. Şoförlerden bazıları da gerçekten çok saygısız. Hem kaba davranıyorlar yolcuya hem de durakta durmadan geçip gidiyorlar. Üç araç aynı anda durağa giriyor. En arkadaki daha durağa giremeden hemen gidiyor. Yolcu beklediği halde saatlerce mağdur oluyor.  Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu